@article { author = {قیصری, دکتر عباسعلی and سمیع, دکتر عبدالحسین and پوررضا, دکتر جواد}, title = {-}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {58}, number = {2}, pages = {-}, year = {2003}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {}, abstract = {Objective: To evaluate the effects of different levels of dietary vitamins C, E and fat (sunflower oil) on the performance, carcass yield and mortality rate of heat-stressed broiler chick. Design: 2x2x3 factorial trial. Animals: Five hundred seventy six day-old male broiler chicks (Ross 208). Procedure: The experiment was started at one day old of age and lasted to 49 days of age. Statistical analysis: All birds were kept under a consistent temperature of 35.5 to 36.5 from 10:00am to 20:00pm throughout the experimental period. In respect to existance of different levels of dietary vitamins C (0 and 250 ppm), E (0 and 288 ppm) and fat (0, and 5% sunflower oil), 9 experimental diets contain same levels of metabolizable energy, protein and other nutrients were formulated and their effects on the performance, feed intake, carcass yield and mortality rate of heat-stressed broiler chicks were compared. All data were subjected to statistically analysis of variance using the General Linear Models procedure of SAS® software(1990). Significant differences among treatment means were separated by Duncan’s new multiple range test with a 5% level of probability. Results: Neither vitamin C nor vitamin E had significant effects on feed intake, body weight and feed conversion throughout the experimental period carcass and abdominal fat percentages at the end f the experimental period. However, chicks that were fed diets containing vitamins C, E or fat had a notable lower mortality than control’s group. On the other hand, feed intake, body weight, and feed conversion in total experimental period (0 to 49 d of age) .were improved accompanied by increasing dietary fat from 0 to 2.5 or 5%, significantly (P}, keywords = {broiler chicks,fat,heat stress,Mortality,vitamin c,vitamin E}, title_fa = {اثرات سطوح مختلف ویتامینهای C، E و چربی بر عملکرد و میزان مرگ و میر جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی}, abstract_fa = {هدف : بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامین های C،Eو چربی بر روی عملکرد ، راندمان لاشه و میزان مرگ و میر جوجه های نر گوشتی در شرایط استرس گرمایی . طرح: آزمایش فاکتوریل 2*2*3 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی. حیوانات : پانصد و هفتاد و شش قطعه جوجه یکروزه نر گوشتی ( سویه رأس 208). روش : این آزمایش از سن یکروزگی شروع و تا 49 روزگی ادامه داشت . به منظور تأمین شرایط تنش گرمایی نیز دمای سالن پرورش از 10 صبح الی 8 بعداز ظهر در محدوده حرارتی 35 تا 36 درجه سانتیگراد حفظ شد . همچنین با وجود سطوح مختلف ویتامینهای C ( صفر و 250 میلی گرم در کیلوگرم ) ، E( صفر و 288 میلی گرم در کیلوگرم ) و چربی ( صفر ، 5/2 و 5 درصد روغن آفتابگردان ) 9 جیره آزمایشی که دارای سطوح انرژی ، پروتئین و دیگر مواد مغزی یکسان بودند تنظیم و از نظر تأثیر بر عملکرد ، راندمان لاشه و میزان تلفات جوجه های تحت تنش گرمایی با یکدیگر مقایسه شدند . تجزیه و تحلیل آماری : داده های رکورد برداری شده با استفاده از برنامه نرم افزار آماری SAS انجام گرفت . اختلالات معنی دار بین میانگین تیمارهای آزمایشی نیز با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن و با سطح احتمال 5 درصد مشخص شدند . نتایج : نتایج این آزمایش نشان دادند که سطوح اضافه شده ویتامینهای Cو E هیچ گونه تأثیر معنی داری بر میانگین مصرف غذا ، وزن بدن ، ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش ، راندمان لاشه و درصد چربی محوطه بطنی در پایان دوره آزمایش نداشت ، ولی میانگین درصد تلفات در کل دوره آزمایش با استفاده از سطوح اضافی ویتامینهای C،E و چربی به طور قابل ملاحظه ولی غیر معنی داری کاهش یافت . از طرف دیگر با افزایش سطح چربی از صفر به 5/2 و یا 5 درصد ، میانگین مصرف غذا ، وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی برای کل دوره آزمایش ( صفر تا 49 روزگی ) به طور معنی داری بهبود یافتند ( 05/0 < P) . نیجه گیری : به طور کلی با توجه به نتایج آزمایش حاضر به نظر می رسد سطوح اضافی ویتامین های C،E در جیره ( به ترتیب 250 و 288 میلی گرم درکیلوگرم ) به واسطه کاهش دادن قابل توجه درصد تلفات و همچنین چربی اضافه شده به جیره به واسطه افزایش قابل ملاحظه عملکرد و قدرت ماندگاری جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی ، قابل توصیه می باشند .}, keywords_fa = {تنش گرمایی,جوجه های گوشتی,چربی,مرگ و میر,ویتامین C,ویتامین E}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_16592.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_16592_65d4fe60169762ccdb21d125d6b127e2.pdf} }