@article { author = {ادبی, شهرام گلزار and رحیمی, شعبان and کمالی, محمدعلی and ترشیزی, محمدامیر کریمی}, title = {-}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {62}, number = {2}, pages = {-}, year = {2007}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {carnitine,Key words: broiler breeder,hatchability,l,fertility,sperm and semen quality}, title_fa = {اثر ال- کارنیتین و پودر چربی گیاهی بر کیفیت اسپرم خروس‌ها و ‌باروری و جوجه درآوری مرغ‌های مادر گوشتی‌}, abstract_fa = {‌چکیده به منظور ‌ بررسی اثر دو سطح ال-کارنیتین‌‌‌(60 و 50‌ پی.پی.ام به ترتیب در مرغ و خروس)، چربی (5/1‌ درصد) و لیزین و متیونین (3/0 ‌ درصد) جیره بر کیفیت اسپرم، باروری و جوجه درآوری آزمایشی با استفاده از گله مادر در سن 29‌ هفتگی انجام شد. کارنیتین باعث افزایش باروری نسبت به گروه شاهد شد(05/0.)p< خصوصیات تخم مرغ تحت تاثیر جیره قرار نگرفت(05/0.)p> درصد تولید تخم مرغ در هفته‌های پنجم و ششم آزمایش در گروه‌های تغذیه شده با ال–کارنیتین بالاتر از سایر گروه‌ها بود(01/0.)p< خصوصیات مربوط به اسپرم در گروه تغذیه شده با ال–کارنیتین بهبود یافت(01/0.)p< به طور کلی از این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که مصرف ال–کارنیتین در جیره گله مادر گوشتی سبب افزایش میزان باروری، درصد جوجه آوری و کیفیت اسپرم می‌گردد.}, keywords_fa = {کارنیتین,واژه‌های کلیدی: ال,باروری,کیفیت اسپرم,جوجه درآوری,اسپرم,مرغ مادر .}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_18637.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_18637_d1997861952bf42f8dbef5cfd711f535.pdf} }