@article { author = {Nabipour, A. and Raji, A. R. and Basami, M. and Babazade, M.}, title = {A COMPARATIVE STUDY ON THE HISTOLOGICAL AND HISTOCHEMICAL FEATURES OF ESOPHAGUS IN OSTRICH CHICK}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {64}, number = {4}, pages = {-}, year = {2009}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {esophageal glands,Esophagus,histochemistery.,Histology,Ostrich}, title_fa = {مطالعه مقایسه‌ای خصوصیات بافتی و هیستوشیمیایی مری در جوجه شتر مرغ}, abstract_fa = {با توجه به ارزش اقتصادی بالای شترمرغ و همین‌ط‌‌ور برخی ویژگی‌های منحصر به فرد این پرنده، داشتن اطلاعات کافی در زمینه‌های مختلف علمی بخصوص در ارتباط با خصوصیات دقیق بافتی و هیستوشیمیایی ارگان‌های بدن شتر مرغ ضروری به نظر می‌رسد. در این تحقیق ساختار بافتی بخش‌های مختلف مری در 4 قطعه جوجه شتر مرغ مورد بررسی قرار گرفت. مقاطع بافتی تهیه و با روش‌های متداول بافت شناسی رنگ آمیزی شدند. ‌اپیتلیوم مری از نوع سنگفرشی مطبق و به میزان بسیار کم شاخی بود. لایه پارین شامل بافت همبندی متراکم و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. این لایه دارای غددی موکوسی، از نوع ساده و به شکل لوله‌ای–آلوئولی (عمدتاً لوله‌ای) بود. ترشحات غدد دارای کربوهیدرات از نوع موکوپلی ساکارید خنثی و اسیدی بود. ماهیچه مخاطی در تمام طول مری به صورت ساختاری کامل وجود داشت و از نوع ماهیچه صاف بود. طبقه زیر مخاطی از نوع بافت همبندی سست و دارای میزان اندکی رشته الاستیک بود. طبقه ماهیچه‌ای دارای دو لایه ضخیم تر حلقوی داخلی و لایه نازک تر طولی خارجی بود. طبقه سروزی و ادوانتیس از نوع بافت همبندی نسبتا متراکم بود. در این تحقیق نتایج حاصله، با اطلاعات موجود در خصوص سایر پرندگان و همچنین انسان و سایر پستانداران مقایسه شد که شباهت‌ها و تفاوت‌هایی بین مری جوجه شتر مرغ و سایر گونه‌ها وجود داشت.}, keywords_fa = {بافت شناسی,غدد مری,مری,هیستوشیمی.شترمرغ}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_20497.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_20497_f1ae4729766b4875f3b061d2ceb16d03.pdf} }