@article { author = {Soltani, Mahdi and Soltani, Mahdi and Shah Hoseini, Gholam Reza and Nafisi Bahabadi, Mahmood}, title = {Effects of b-glucan on the growth, survival, and the efficacy of Anti-streptococcus iniae vaccine in rainbow trout (Onchorhynchus mykiss)}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {67}, number = {1}, pages = {11-17}, year = {2012}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {10.22059/jvr.2012.24254}, abstract = {BACKGROUNDS:Glucans are complex polysaccharide components of yeast and fungal cell walls.This compounds can stimulate the fish immune system. OBJECTIVES: The present study investigated the effects of Beta glucan(Macrogard) on growth, survival and some immunological parameters of rainbow trout (10 mg) and also on the efficiency of Streptococcus vaccine. METHODS: Treatments of macrogard (1 g/kg food/day for 42 days), macrogard (macrogard 1 g/kg diet) with 15 minutes bathin vaccine, vaccine bath without macrogard and control were examined in a 42 daysperiod. RESULTS: In all treatments the fish growth (weight) showed a significant increase (p}, keywords = {fish- diet,Immune system,Macrogard}, title_fa = {تاثیربتا گلوکان بر رشد، بقاء و کارآیی واکسن ضد استرپتوکوکوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان ‌‌(Onchorhynchus mykiss)‌}, abstract_fa = {زمینه مطالعه: گلوکان‌ها ترکیبات پیچیده پلی ساکاریدی بوده که از دیواره سلول مخمرها و قارچ‌ها استخراج می‌شوند.این ترکیبات می‌توانند سیستم ایمنی ماهی را تحریک نمایند.هدف: هدف از این تحقیق بررسی تاثیر بتا گلوکان (ماکروگارد )بر برخی از شاخص های رشد، بقا و برخی پارامترهای ایمنی ماهی قزلا~لای رنگین کمان (32/0±10 گرمی )و نیز اثر ان بر کارایی واکسن استرپتو کوکو زیس مورد می‌باشد. روش کار: میزان ماکروگارد در غذای ماهی‌ها یک گرم در هرکیلوگرم غذای تجارتی بود و از واکسن ساخت داخل بصورت حمام برای واکسیناسیون ماهی‌ها استفاده شد. ‌تیمارها شامل تیمارماکروگارد (تغذیه ماهی‌های واکسینه نشده باغذای حاوی مـاکـروگـارد به میزان یک گرم در هرکیلوگرم غذای)‌، تیمار دوم (تغذیه ماهی‌های واکسینه نشده با غذای حاوی ماکروگارد وبدون ان با تناوب 10 روز)،‌تیمارسوم، تیمار چهارم و تیمار شاهد بود که در یک دوره 42 روزه مورد ازمایش قرار گرفتند.نتایج: نتایج حاصله نشان داد که رشد ماهی در همه تیمارها در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنی‌داری (‌05/0(p‌.میزان لیزوزیم سرم در تیمار های ماکروگارد واکسن و ماکروگارد بهمراه واکسن بصورت معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود بطوریکه بیشترین مقدار ان در تیمار مـاکروگارد بهمراه واکسن و کمترین ان در تیمار شاهد قابل سنجش بود(‌05/0.(p}, keywords_fa = {جیره غذایی,سیستم ایمنی,‌ماکروگارد,ماهی}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_24254.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_24254_7864ea093af4b7f0e219b55029efee08.pdf} }