@article { author = {Mohammadi, Nasiih and Tukmechi, Amir}, title = {The effects of iron nanoparticles in combination with Lactobacillus casei on growth parameters and probiotic counts in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) intestine}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {70}, number = {1}, pages = {47-53}, year = {2015}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {10.22059/jvr.2015.52968}, abstract = {BACKGROUND: Today the use of natural substances plays a major role in improving the growth and immunity of aquatic organisms. OBJECTIVES: The purpose of the present study was to evaluate the effects of Iron nanoparticles with Lactobacillus casei as a probiotic on growth parameters and probiotic counts in rainbow trout intestine. METHODS: Seven hundred and twenty fish with 12±0.49 g initial weight were prepared and after acclimatized to the laboratory conditions divided randomly into six groups. First group was selected as control, other groups were fed with a commercial diet supplemented with 108 CFU/g Lactobacillus casei (group 2), 50 µg/kg Iron nanoparticles (group 3), 100 µg/kg Iron nanoparticles (group 4), 50 µg/kg Iron nanoparticles with 108 CFU/g Lactobacillus casei (group 5) and 100 µg/kg Iron nanoparticles with 108 CFU/g Lactobacillus casei (group 6), respectively. Biometry and intestine bacteriologic examination were carried out at days 0 and 60. RESULTS: Results showed that growth parameters (weight gain, body weight gain, specific growth rate, daily growth rate, and condition factor and food conversion rate) were significantly higher in group 5 compared with the other groups. Also, intestine bacterial counts increased by using Iron nanoparticles in combination with Lactobacillus casei. The fish that received 100 µg/kg Iron nanoparticles and probiotic had significantly higher bacterial counts in their intestine compared with the other groups. CONCLUSSIONS: Based on the obtained results we conclude that diet supplementation with Iron nanoparticles and Lactobacillus casei as a probiotic could significantly improve growth parameters in rainbow trout. However, these results would warrant further study on the clinical application of these agents.}, keywords = {Growth parameters,iron nanoparticles,Lactobacillus casei,Rainbow trout}, title_fa = {تأثیر استفاده توام نانو ذرات آهن و پروبیوتیک Lactobacillus casei بر شاخص‌های رشد و تجمع پروبیوتیک در روده ماهی قز‌ل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)‌}, abstract_fa = {زمینه مطالعه: در حال حاضر استفاده از ترکیبات طبیعی برای تقویت رشد و ایمنی در آبزیان از اهمیت به سزایی برخوردار است. هدف:‌ ‌در این مطالعه، اثرات استفاده خوراکی توام نانوذرات آهن و پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei‌ بر شاخص‌های رشد و فلور باکتریایی روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان مورد بررسی قرار گرفت. روش کار:‌ ‌برای این منظور تعداد 720 قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با میانگین وزنی g49/0 ± 12 تهیه و پس از سازگاری با شرایط آزمایشگاه به شش گروه تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد، گروه دوم با غذای تجاری مکمل سازی شده با پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei( CFU‌ 108‌ ‌در هر گرم غذا)، گروه‌های سوم و چهارم به ترتیب با غذای حاوی mg/kg50 و 100 از نانوذرات آهن (با قطر nm‌50) و گروه‌های پنجم و ششم نیز به ترتیب با mg/kg50 و 100 نانوذرات آهن به همراه  ‌CFU‌ 108‌ ‌پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei‌ در هر گرم غذا تغذیه شدند. زیست سنجی و بررسی باکتری شناسی روده ماهیان در زمان‌‌های صفر و 60 مطالعه انجام گرفت. نتایج: یافته‌های حاصل نشان داد شاخص‌های رشد (شامل وزن اکتسابی، درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، نرخ رشد روزانه، شاخص بدنی و ضریب تبدیل غذایی) در ماهیانی که با غذای تجاری حاوی mg50  نانوذره آهن و پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei‌ در هر کیلو گرم تغذیه شده بودند به طور معنی‌داری (05/0‌)p< بیشتر از سایر گروه‌ها بود. همچنین‌ شمارش تعداد پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei‌ در محتویات روده ماهیان نشان داد که همراه کـردن نـانـوذرات آهـن بـا پروبیوتیک سبب افزایش تراکم باکتری در روده ماهیان می‌گردد، طوریکه ماهیان تغذیه شده با mg100 نانوذرات آهن و پروبیوتیک دارای بیشترین تعداد باکتری بودند. نتیجه گیری نهایی:‌ ‌از نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه گیری کرد مکمل سازی غذای ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با نانوذرات آهن و پروبیوتیک ‌Lactobacillus casei‌ می‌تواند اثرات معنی‌داری بر شاخص‌های رشد و تغذیه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان بگذارد. با این وجود جهت دستیابی به نتایج مطمئن انجام مطالعات میدانی ضروری است.}, keywords_fa = {شاخص‌های رشد,نانوذرات آهن,Lactobacillus casei,قزل‌آلای رنگین‌کمان}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_52968.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_52968_978e7e2d81b0fed27701ebf7a1ff8cd1.pdf} }