@article { author = {Yari, Pouya and Yaghobfar, Akbar and Papi, Nader and Mirzaie, Sara and Ahmadi, Mansour}, title = {Study of immune system following use of different expression methods of energy and amino acids requirements in Arian broilers}, journal = {Journal of Veterinary Research}, volume = {72}, number = {1}, pages = {33-42}, year = {2017}, publisher = {The University of Tehran Press}, issn = {2008-2525}, eissn = {2251-6190}, doi = {10.22059/jvr.2017.61288}, abstract = {BACKGROUND: Despite the fact that immune responses, influenced by dietary nutrients but feed formulation is mainly based on the productive responses, so the immunity indexes were ignored. OBJECTIVES: This was carpeted out study to determine the effects of diets formulation based on different expression systems of energy and amino acids of feeds and requirements on performance and immune responses of Arian chicks. METHODS: A total of 1440 Arian chicks were fed Eight diets that arranged in a 2×2×2 factorial design with 2 systems of energy expression (AMEn and TMEn), 2 methods of amino acids content of feeds (TAAF and DAAF) and 2 methods of amino acids requirement (TAAR and DAAR) from 1 to 42 days of age. Each treatment was replicated six times with each replicate consisting of 15 males and 15 females. RESULTS: The results showed that when the Feed formulation was based on TMEn and DAA, the productive parameters increased compared with AMEn and TAA (p<0.05). CONCLUSIONS: Selection for increase the growth rate in poultry, improve metabolic and physiological processes in order to the use of the feed. Therefore lower proportions of nutrients will be allocated to other vital systems. However the most suitable of immune responses were belonging to treatments were fed diets which were set based on AMEn and received high level of amino acids. There is a negative correlation between immune responses and productive parameters. It is recommended that in normal conditions use of TMEn and DAA system and in stress conditions of AMEn and DAAF×TAAR to feed formulation.}, keywords = {feed formulation,immune responses,broiler chicks}, title_fa = {بررسی فعالیت سیستم ایمنی متعاقب استفاده از سیستم‌های مختلف بیان انرژی و اسیدهای آمینه‌ی جیره در جوجه‌های گوشتی سویه آرین}, abstract_fa = {زمینه مطالعه: علیرغم اینکه پاسخ‌های سیستم ایمنی و فیزیولوژیک بدن تحت تأثیر نوع و سطح مواد مغذی جیره هستند، جیره‌نویسی در طیور عمدتاًً بر‌اساس شاخص‌های تولیدی انجام می‌شود و از شاخص‌هایی ایمنی چشم‌پوشی می‌شود. هدف: تحقیق حاضر جهت بررسی اثرات تنظیم جیره‌ غذایی مطابق با سیستم‌های مختلف بیان انرژی (انرژی قابل متابولیسم حقیقی و ظاهری تصحیح شده برای ازت) و اسیدآمینه (کل و قابل هضم) بر عملکرد و پاسخ‌های سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه آرین طراحی و اجرا شد. روش کار: در این پژوهش تعداد 1440 قطعه جوجه گوشتی آرین در 8 گروه آزمایشی (تیمار) با 6 تکرار و هر تکرار(واحد آزمایشی) شامل 30 قطعه جوجه‌ی یک‌روزه آرین، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل (2×2×2) شامل دو معیار بیان انرژی خوراک (TMEn و AMEn)، دو معیار بیان اسیدآمینه خوراک (TAAFوDAAF) و دو شیوه‌ی بیان نیاز اسیدآمینه‌ای پرنده (TAAR و DAAR) طی دو دوره پرورش (21-1 و 42-22 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد هنگامی که مبنای جیره‌نویسی استفاده از سیستم انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسیدآمینه قابل هضم متناسب با نیاز پرنده باشد، بازدهی تولیدی بیشتری حاصل می‌شود. اگرچه بهترین پاسخ‌ آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی و کمترین نسبت هتروفیل به لمفویست مربوط به تیمارهایی بود که با جیره‌های تنظیمی مطابق با سیستم انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت تغذیه شده بودند و سطوح بالاتری از مقدار اسیدآمینه استاندارد مورد نیازدریافت کرده بودند. نتیجه‌گیری نهایی: بهگزینی برای افزایش سرعت رشد در طیور، باعث تقویت فرایندهای متابولیک و فیزیولوژیک در راستای استفاده از خوراک شده و سهم کمتری از مواد مغذی جیره به سایر سیستم‌های حیاتی بدن اختصاص داده خواهد شد. استفاده از سیستم‌های TMEn و DAA جهت جیر‌نویسی، باعث بهبود عملکرد تولیدی و تضعیف پاسخ‌های ایمنی می‌شود. لذا پیشنهاد می‌شود در شرایط عادی پرورش، جیره‌های غذایی بر‌اساس سیستم‌های TMEnوDAA تنظیم شوند، ولی در مواقعی که احتمال ایجاد تنش وجود دارد جهت اطمینان از تقویت و بهبود سیستم ایمنی از سطوح بالاتر انرژی و اسیدآمینه در جیره استفاده شود.}, keywords_fa = {جوجه گوشتی,جیرهنویسی,سیستم ایمنی}, url = {https://jvr.ut.ac.ir/article_61288.html}, eprint = {https://jvr.ut.ac.ir/article_61288_7d57bde0eb7bddec262d64b1a2b36b5d.pdf} }