%0 Journal Article %T بررسی نقش سردکنهای آبی در چگونگی وضعیت باکتریایی لاشه های مرغ در کشتارگاههای مرغ در کشتارگاههای صنعتی استانهای تهران و گیلان %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A آخوندزاده, دکتر افشین %A میثاقی, دکتر علی %A بکایی, دکتر سعید %A صالحی, دکتر تقی زهرایی %A اشپری, دکتر هادی %D 2004 %\ 10/22/2004 %V 59 %N 3 %P - %! بررسی نقش سردکنهای آبی در چگونگی وضعیت باکتریایی لاشه های مرغ در کشتارگاههای مرغ در کشتارگاههای صنعتی استانهای تهران و گیلان %K سردکن آبی %K کشتارگاه طیور %K لاشه های مرغ %K وضعیت میکروبی %R %X هدف : بررسی نقش سردکنهای آبی در وضعیت میکروبی لاشه‌های مرغ قبل از ورود و بعد از خروج از سردکن در 11 کشتارگاه صنعتی در استانهای تهران و گیلان. نمونه‌ها : هفتاد و پنج لاشه مرغ از 11 کشتارگاه صنعتی در استانهای تهران و گیلان. روش : تعداد 51 لاشه مرغ از 9 کشتارگاه صنعتی در استان تهران و 24 لاشه مرغ از 2 کشتارگاه صنعتی در استان گیلان قبل از ورود و بعد از خروج از سردکنهای آبی از نظر برخی از آزمایشات باکتریایی طبق روش استاندارد ارائه شده توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا مورد آزمایش قرار گرفتند. در ضمن میزان کلر آزاد و درجه حرارت آب هر یک از سرکنها نیز در همان محل اندازه‌گیری شد. نتایج : در استان تهران شمارش کلی فرم‌ها در لاشه‌های مرغ بعد از خروج از سردکنها بیشتر از قبل ورود لاشه‌ها به سردکن بود. با انجام آزمون t دو طرفه، تفاوت معنی‌داری (P %U https://jvr.ut.ac.ir/article_11967_f8afaf1b8f8ab400cda84b1f072951d1.pdf