%0 Journal Article %T بررسی کارایی برخی از روشهای شیمیایی کنترل کیفیت بویژه اندازه گیری هیستامین در مقایسه با شمارش باکتری های سرما دوست در هوور مسقطی و سارم خلیج فارس %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A حیدری, مهندس مهرنوش %A آخوندزاده, دکتر افشین %A رضایی, دکتر مسعود %A حسینی, دکتر هدایت %A صفاریان, دکتر علیرضا %D 2005 %\ 01/20/2005 %V 59 %N 4 %P - %! بررسی کارایی برخی از روشهای شیمیایی کنترل کیفیت بویژه اندازه گیری هیستامین در مقایسه با شمارش باکتری های سرما دوست در هوور مسقطی و سارم خلیج فارس %K روشهای شیمیایی %K شمارش کلی باکتری های سرما دوست %K کنترل کیفیت %K ماهی سارم %K ماهی هوور مسقطی %R %X هدف : یافتن روش مناسب و دقیق در کنترل کیفیت بهداشتی برخی گونه‌های دریایی متداول از جمله هوور مسقطی و سارم در مقایسه با آزمون TC. طرح : مطالعه مقایسه‌ای. حیوانات: تعداد 20 نمونه ماهی استخوانی دریایی از گونه‌های هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و سارم (Scomberoides commersonianus) که به صورت منجمد از سردخانه تهیه گردیدند. روش : نمونه‌های تهیه شده با حفظ شرایط یکسان در کنار یخ به آزمایشگاه کنترل کیفی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقل گردیدند و با استفاده از روشهای ارائه شده توسط FDA , AOAC , APHA پس از شمارش کلی باکتری‌های هوازی و اندازه‌گیری ازت فراتر تام (ماکروکجلدال) به منظور انجام آزمونهای تری متیل آمین و هیستامین (TLC) به آزمایشگاه مرکزی کنترل کیفی غذا و دارو، انتقال یافتند. تجزیه و تحلیل آماری: با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و انجام آزمون دقیق فیشر و آزمون کاپا انجام شد. نتایج : ارتباط معنی‌داری (از نظر استاندارد پذیرش و عدم پذیرش) بین فاکتورهای مورد نظر و شمارش کلی باکتری‌های هوازی در مجموع 20 گونه مطالعه شده مشاهده نگردید (P>0/05). نتیجه گیری : بر اساس نتایج آماری حاصل از این تحقیق در مقایسه فاکتورهای هیستامین، تری متیل آمین و ازت فرار با ازمون میکروبی شمارش کلی باکتری‌های هوازی سرما دوست که موید عدم وجود همبستگی و ارتباط معنی‌دار بین آنها می‌باشد می‌توان اظهار داشت که هیچ کدام از این روشها به تنهایی، گویای خوبی از فساد یا پذیرش و عدم پذیرش نمونه‌های مورد مطالعه نیستند. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_12010_366f4fe1a96f6cb811cbdfd6a315ce7f.pdf