%0 Journal Article %T ارزیابی کیفیت آب شرب مزارع مرغ مادر گوشتی استان تهران %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A رکنی, حسن %A رحیمی, دکتر شعبان %A کیائی, دکتر سید محمدمهدی %A چیذری, دکتر امیرحسین %A شیری, اسکندر %D 2001 %\ 07/23/2001 %V 56 %N 1 %P - %! ارزیابی کیفیت آب شرب مزارع مرغ مادر گوشتی استان تهران %K عملکرد %K کیفیت آب %K مرغ مادر %R %X به منظور مطالعه تأثیر مواد معدنی آب بر عملکرد طیور در مزارع مرغ مادر گوشتی استان تهران بررسی جامع روی 48 مزرعه صورت گرفت. در این بررسی کیفیت نمونه های آب شرب مصرفی مربوط به مزارع مذکور در آزمایشگاه مورد تجزیه قرار گرفتند.آب مصرفی مزارع از نظر طعم ، بو ، رنگ ، قلیائیت موقت ، قلیائیت کل ، میزان کلسیم ، منیزیم ، کلر ، PH، معادل Nacl و هدایت الکتریکی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج این ارزیابی نشان داد که بین کیفیت آب مصرفی و تولید تخم مرغ رابطه ای مستقیم وجود دارد. کیفیت آب در 75/43 درصد مزارع از نظر املاح بالاتر از حد مجاز توصیه شده و در 25/56 درصد مزارع مناسب و میزان املاح در حد مجاز بود. همچنین در این ارزیابی مشخص گردید که میزان تولید در 3/92 درصد از مزارعی که در آنها کیفیت آب مناسب بود در حد استانداردهای توصیه شده نژادی و در 80 درصد از مزارعی که آب مصرفی آنها به لحاظ املاح نامناسب بود،میزان تولید تخم مرغ پایینتر از حد استاندارد بود. در این پژوهش مشخص گردید که توجه به کیفیت آب آشامیدنی واحدهای تولیدی مرغ مادر اهمیت ویژه ای داشته و به کارگیری تکنیکهای علمی جهت کاهش املاح نیز میتواند از افت و کاهش راندمان تولید تخم مرغ تا حد زیادی پیشگیری نموده و در نتیجه باعث افزایش بهره وری واحدهای موجود می گردد. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_16667_a43ba679b922a742b37b94940a83e8c7.pdf