%0 Journal Article %T بررسی تأثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر چربی ها و لیپوپروتئین های سرم خون خرگوشهای ماده %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A صائب, دکتر مهدی %A نظیفی, دکتر سعید %A میرزایی, دکتر عبداله %A جلایی, جعفر %D 2006 %\ 01/21/2006 %V 60 %N 4 %P - %! بررسی تأثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر چربی ها و لیپوپروتئین های سرم خون خرگوشهای ماده %K پودر پسته وحشی (بنه) %K چربی %K خرگوش ماده %K سرم %K لیپوپروتئین %R %X هدف : بررسی تأثیر پودر پسته وحشی (بنه) بر روی چربی ها و لیپوپروتئین های سرم خون خرگوش (بعنوان مدل حیوانی برای انسانی). طرح : بررسی تجربی. حیوانات: 30 قطعه خرگوش ماده سالم. روش: سی قطعه خرگوش ماده سالم انتخاب و بطور تصادفی به 6 گروه مختلف تقسیم شدند. به هر گروه آزمایشی (شامل 5 قطعه خرگوش) درصدهای متفاوتی از پودر پسته وحشی (10 درصد و 100 درصد)‘ کلسترول‘ روغن دنبه داده شد. چربی ها و لیپوپروتئین های سرم خون به روشهای متداول آزمایشگاهی مورد سنجش قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری : آنالیزواریانس (ANOVA) و آزمون چند دامنه ای دانکن. نتایج: بدست آمده نشان داد که پس از مصرف جیره حاوی 10 و 100 درصد پودر پسته وحشی غلظت تری گلیسیرید‘ کلسترول‘ لیپیدتام‘HDL- کلسترول ‘ VLDL – کلسترول و LDL- کلسترول سرم در دفعات مختلف نمونه گیری دارای اختلاف آماری معنی دار هستند( 05/0>P) بطوریکه که با پیشرفت زمان مصرف جیره های حاوی 10 و 100 درصد پودر پسته وحشی‘ روند کاهش معنی داری در غلظت تری گلیسیرید‘ کلسترول‘ لیپیدتام‘ VLDL- کلسترول و LDL- کلسترول و افزایش معنی داری در غلظت HDL- کلسترول سرم دیده شد ( 05/0>P). مصرف جیره حاوه 10 درصد روغن نباتی در خرگوش های ماده با افزایش معنی داری در غلظت تری گلیسیرید و VLDL- کلسترول سرم همراه بود ( 05/0>P). مصرف جیره حاوی 10 درصد روغن دنبه در خرگوش های ماده منجربه کاهش معنی داری در غلظت HDL- کلسترول و افزایش معنی داری در غلظت کلسترول و LDL- کلسترول سرم شد ( 05/0>P). مصرف جیره حاوی 1 درصد کلسترول با کاهش معنی داری در غلظت HDL- کلسترول سرم و افزایش معنی داری در غلظت کلسترول‘LDL- کلسترول‘VLDL – کلسترول ‘ تری گلیسیرید و لیپیدتام سرم همراه بود ( 05/0>P). نتیجه گیری: درمان با پودر پسته وحشی اثر معنی داری درکاهش چربی ها و لیپوپروتئین های سرم دارد. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_16835_730c8796e703dcbcdf2b10e34af3ee93.pdf