%0 Journal Article %T شناسایی قارچ‌های آلوده کننده نمونه‌هایی ازدانه‌های روغنی‌خوراکی(پسته، بادام، فندق) جمع‌آوری شده از تهران %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A پیرزمانی, ویدا %A باهنر, علیرضا %A محمدی, شهلا رودبار %D 2007 %\ 10/23/2007 %V 62 %N 2 %P - %! شناسایی قارچ‌های آلوده کننده نمونه‌هایی ازدانه‌های روغنی‌خوراکی(پسته، بادام، فندق) جمع‌آوری شده از تهران %K آلودگی قارچی %K بادام‌زمینی %K پسته %K آسپرژیلوس %K پنیسیلیوم %R %X ‌چکیده در این مطالعه نمونه‌هایی از غذای انسان پسته، بادام‌زمینی، بادام و فندق به‌طور تصادفی از آجیل ‌فروشی‌های مناطق جنوب، شرق و غرب تهران خریداری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه ‌قارچ‌شناسی منتقل شد.‌ این نمونه‌ها پس از آماده‌سازی در محیط‌های سابوروگلوکز‌ ‌آگار، رزبنگال‌ ‌آگار وچاپکس ‌آگار کشت داده شدند. شناسایی قارچ‌ها به‌روش کشت روی اسلاید، از روی مورفولوژی و یا با کشت آنها بر روی محیط‌های اختصاصی دیگر صورت گرفت. نتایج مطالعه بیانگر آلودگی نمونه‌ها به قارچ‌های مختلف از جمله ‌آسپرژیلوس‌ ‌با فراوانی 51 (2/32 درصد)،پنیسیلیوم‌ ‌با فراوانی 48 (3/30 درصد) و‌ ‌موکور، فوزاریوم،‌ ‌پسیلیوم‌ ‌ومخمرها با فراوانی کمتر بود. حداکثرفراوانی قارچ‌ها در نمونه‌های بادام‌زمینی (26 ایزوله)، پسته (30 ایزوله)، فندق (30 ایزوله) و کمترین فراوانی در بادام مشاهده گردید. ‌باتوجه به حضور جدی قارچ‌های توکسین‌زا، آسپرژیلوس، پنیسیلیوم و‌ ‌فوزاریوم‌ ‌در نمونه‌های تحت– مطالعه،کنترل آجیل‌های مصرفی ازنظر آلودگی به قارچ‌های توکسین‌زا ضروری می‌باشد.‌ %U https://jvr.ut.ac.ir/article_18647_9420f89e7f75c90745cae4adc587e517.pdf