%0 Journal Article %T تأثیر پنتوپرازول بر مدت زمان جذب ایمونوگلوبولین‌ها در گوساله‌های تازه متولد شده %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A نوری, محمد %A قدردان, علیرضا %A قربانپور نجف آبادی, مسعود %D 2011 %\ 09/23/2011 %V 66 %N 3 %P 203-208 %! تأثیر پنتوپرازول بر مدت زمان جذب ایمونوگلوبولین‌ها در گوساله‌های تازه متولد شده %K ‌‌ایمونوگلوبولین %K پنتوپرازول %K گوساله. %R %X گوساله‌های تازه متولد شده به دلیل اینکه در داخل رحم، ایمونوگلوبولینی از مادر دریافت نمی‌نمایند، آگاماگلوبونمیک میباشند و بلافاصله پس از تولد ایمنی خود را از طریق مصرف آغوز بدست می‌آورند. از آنجایی‌که از 24 ساعت پس از تولد، شیردان مبادرت به تولید اسید بیشتری می‌نماید، احتمال تخریب گلوبولین‌‌های موجود در آغوز، در صورت مصرف آن، در این زمان افزایش میابد. بلوک نمودن ترشح اسید توسط مهارکننده‌های پمپ هیدروژنی شاید بتواند از تخریب ایمونوگلوبولین‌های آغوز جلوگیری بعمل آورد. هدف از مطالعه کنونی بالا نگه‌داشتن pH شیردان برای مدتی طولانی بعد از زایمان و اثر آن بر روی میزان ایمونوگلوبولین‌های خون می‌باشد. برای آگاهی از این موضوع بر روی 15 رأCس گوساله نر هلشتاین تازه متولد شده که به 5 گروه 3 تایی تقسیم شده بودند، مطالعه‌ای صورت پذیرفت. در این تقسیم بندی، 3 گروه شاهد و 2 گروه تیمار قرار داشت. در گوساله‌های مورد مطالعه، آغوز و شیر مصرفی در ساعتهای صفر، 12، 24، 36، 48، 60، 72 و 84 پس از تولد توسط سوند مری و به شرح ذیل به مصرف گوساله‌ها رسید. گروه شاهد؛ الف– گوساله‌ها تا ساعت 24 پس از تولد شیر و از آن پس تا 72 ساعت پس از تولد، آغوز مصرف می‌نمودند. ب– گوساله‌ها تا ساعت 48 پس از تولد شیر و از آن پس تا 72 ساعت پس از تولد، آغوز مصرف می‌نمودند. ج– گوساله‌ها از بدو تولد تا 72 ساعت پس از تولد آغوز مصرف می‌نمودند. گروه تیمار؛ الف– گوساله‌ها بلافاصله پس از تولد پنتوپرازول به شکل وریدی با دوز 2 میلی‌گرم به ازاء هر کیلوگرم، هر 24 ساعت یکبار دریافت می‌نمودند. در این گروه گوساله‌ها تا ساعت 24 پس از تولد شیر و از آن پس تا 72 ساعت پس از تولد آغوز مصرف می‌نمودند. ب– گوساله‌ها بلافاصله پس از تولد پنتوپرازول به شکل وریدی با دوز 2 میلی‌گرم به ازاء هر کیلوگرم، هر 24 ساعت یکبار دریافت می‌نمودند. در این گروه گوساله‌ها تا ساعت 48 پس از تولد شیر و از آن پس تا 72 ساعت پس از تولد آغوز مصرف می‌نمودند. پس از اندازه‌گیری ایمونوگلوبولین‌های G و M و A سرم گوساله‌ها با روش ELISA، نتایج حاصله نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین غلظت ایمونوگلوبولین‌های خون گوساله‌های گروه شاهد و گروه تیمار وجود نداشت. بنابراین تصور می‌گردد، بالا بردن pH شیردان در بدو تولد تأثیر معنی‌داری بر روی میزان جذب ایمونوگلوبولین‌ها ندارد. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_23370_56383cd93dd0c0b36bbf066e5cad2c6a.pdf