%0 Journal Article %T جداسازی و شناسایی قارچهای ساپروفیت از آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارع تکثیر استان مازندران %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A ابراهیم زاده موسوی, حسینعلی %A حسینی فرد, سیدمهدی %A خسروی, علیرضا %A سلطانی, مهدی %A یوسفیان, مهدی %D 2007 %\ 06/22/2007 %V 62 %N 2 %P 163-168 %! جداسازی و شناسایی قارچهای ساپروفیت از آلودگی قارچی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارع تکثیر استان مازندران %K آکلیا %K تخم قزل آلای رنگین کمان %K ساپروگلنیا %K ‌عفونت قارچی %R %X از تخم‌های قارچ زده(900نمونه) از 6 مزرعه در استان مازنداران نمونه برداری و محیط‌های سابور و دکتسروزاگار، کرن میل آگار، گلوکز پپتون آگار و همچنین در محیط آب مقطر استریل به همراه دانه شاهدانه در دمای اتاق 24-18 درجه سانتیگراد کشت داده شدند. سپس کلنی‌های قارچ رشد یافته از نظر ماکروسکوپی ومیکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند.در این مطالعه 12 نوع قارچ بر اساس مشخصات ریخت شناسی جداسازی گردید که 3 قارچ متعلق به خانواده ساپرولگنیاسه آ که عبارتند ازساپرولگنیا پارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا‌. 9 قارچ دیگر شناسایی شده عبارتند از: پنی سیلیوم، آسپرژیلوس، پسیلیومایسس، آکرومونیوم، فوزاریوم اکسیسپاروم، فوزاریوم سولانی، آلترناریا، هلمنتوسپوریوم و موکور در این مطالعه قارچ‌های‌ ‌ساپرولگنیا پارازیتیکا، گونه ساپرولگنیا، گونه آکلیا‌ ‌که از قارچ‌های بیماریزای مهم در ماهی محسوب می‌شوند، از تخم‌های قارچ زده جداسازی وشناسایی گردیدند وبه نظر می‌رسد که عامل اصلی آلودگی قارچی تخم در مراکز تکثیر قزل آلا قارچ‌های خانواده ساپرولگنیا بویژه قارچ ساپرولگنیا پارازیتیکا با18/13 % موارد جداسازی باشد. البته قارچ‌های ساپروفیت جداشده نیز قادر به استقرار ورشد روی تخم‌های مرده بوده ومی توانند در پیشرفت آلودگی قارچی تخم موثر باشند. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_24097_7009c411bc167c3fa69456b1413df5ae.pdf