%0 Journal Article %T تأثیر پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم بر عملکرد تولید، کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A افسریان, امید %A محمدی, مینا %A قاضی, شهاب %A مرادی, سعید %D 2012 %\ 12/21/2012 %V 67 %N 4 %P 313-323 %! تأثیر پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم بر عملکرد تولید، کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های خونی و پاسخ ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار %K بوتیرات کلسیم %K پروبیوتیک %K سیستم ایمنی %K فراسنجه‌های خونی %K ‌مرغ تخمگذار %R 10.22059/jvr.2012.29292 %X زمینه‌مطالعه: پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم از افزودنی‌های خوراکی هستند که باعث بهبود عملکرد وپاسخ ایمنی می‌شوند.‌ ‌هدف:‌ ‌این آزمایش برای ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم بر عملکرد، کیفیت تخم‌مرغ و فراسنجه‌های خونی و ایمنی مرغ‌های تخم‌گذار انجام گـرفـت. روش‌کار:‌ ‌288 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌ی‌های لاین(w-36) در سن 62 تا 70 هفتگی، در یک آزمایش فاکتوریل 3‌×‌2 با سه سطح پروبیوتیک (صفر، 07/0 و 1/0 %)و دو سطح بوتیرات کلسیم (صفر و 1/0%) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 8 تکرار، مورد استفاده قرار گرفت. نتایج:‌ ‌نتایج نشان داد که افزودن پروبیوتیک و بوتیرات کلسیم به جیره غذایی تأثیری بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی، درصد تولید تخم‌مرغ، شاخص شکل، شاخص زرده، واحد هاو، وزن پوسته و وزن مخصوص تخم‌مرغ نداشت. به هر حال استفاده از پروبیوتیک وزن و توده تخم مرغ را نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری (05/p %U https://jvr.ut.ac.ir/article_29292_37bb379867f1d01efea04915cdb349b6.pdf