%0 Journal Article %T تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A دقیق کیا, حسین %A الفتی کرجی, رستگار %D 2017 %\ 09/23/2017 %V 72 %N 3 %P 377-384 %! تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو %K انجماد منی %K گلوتاتیون احیا شده %K سوپر اکسید دیسموتاز %K پارامترهای اسپرم %R 10.22059/jvr.2017.15946. %X زمینه مطالعه: فرآیند انجماد منی با افزایش سطح انواع اکسیژن فعال نقش تعیین کننده‌ای بر روی اندامک‌های (غشاء سلولی، میتوکندری‌ها و DNA) سلولی اسپرم دارد. هدف: هدف از این مطالعه تعیین تأثیر افزودن سطوح مختلف آنتی‌اکسیدان‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون احیا شده (GSH) پیش از انجماد بر روی پارامترهای تحرک کل، تحرک پیش‌رونده، زنده‌مانی و پاسخ مثبت به محلول هیپواسموتیک (HOST) پس از انجماد اسپرم گاو بود. روش کار: در این مطالعه 4 راس گاو نر با سن 5-4 سال استفاده شده و 20 مرتبه اسپرم گیری (5 مرتبه برای هر راس گاو نر) انجام گرفت. آنتی اکسیدان‌های SOD بمیزان (IU/ml 100 و 150) و GSH بمیزان (mM 5/7 و 5) به رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ افزوده شدند. نمونه‌های منی رقیق شده همراه با آنتی اکسیدان‌های اضافه شده و یا بدون آن، بصورت دستی در پایوت‌ها پر شده و انتهای آزاد آن‌ها توسط دستگاه بسته شدند. سپس با استفاده از ازت مایع و توسط دستگاه نیمه اتوماتیک انجماد منی، نمونه‌های منی منجمد شدند. پس از یخ‌گشائی نمونه‌ها، پارامترهای تحرک کل، تحرک پیش‌رونده، زند‌مانی و پاسخ مثبت به تست HOST در ساعات صفر و 2 انکوباسیون تعیین شدند. نتایج: افزودن سطوح مختلف آنتی‌اکسیدان‌های SOD و GSH تفاوت معنی‌داری در هیچکدام از پارامترهای اسپرم بین تیمارها در ساعت اولیه انکوباسیون پس از یخ‌گشائی نشان نداد. در ساعت 2 انکوباسیون پس از یخ‌گشائی‌، نمونه‌های منی حاوی IU/ml 100، SOD، تحرک کل، زنده‌مانی و صلابت غشاء اسپرم بطور معنی‌داری بهبود یافت (05/0>p). همچنین در نمونه حاوی SOD ا (IU/ml 150) صلابت غشاء اسپرم حفظ گردید (05/0>p). در نمونه‌های منی حاوی mM 5  آنتی‌اکسیدان GSH، تحرک کل و صلابت غشاء اسپرم پس از یخ‌گشائی بطور قابل ملاحظه‌ای بهبود یافت (05/0>p). نتیجه گیری نهایی: این مطالعه نشان داد که با استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های SOD و GSH در رقیق‌کننده منی می‌توان کیفیت منی گاو را پس از یخ‌گشائی آن حفظ نمود. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_65247_ad56234e7d9889b6d09422ff143bd36b.pdf