%0 Journal Article %T مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره الکلی و آبی برگ Vitis vinifera در شرایط آزمایشگاهی %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A صادقی افراکتی, مژگان %A کامکار, ابوالفضل %D 2018 %\ 06/22/2018 %V 73 %N 2 %P 165-171 %! مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره الکلی و آبی برگ Vitis vinifera در شرایط آزمایشگاهی %K عصاره برگ انگور %K آنتی اکسیدان %K بتاکاروتن %K لینولئیک اسید %K فلاوونوئید %R 10.22059/jvr.2018.133796.2365 %X   زمینه مطالعه: کاهش اثرات زیان بخش رادیکال‌های آزاد، در سامانه‌های غذایی و بیولوژیکی، توسط آنتی اکسیدان‌ها امری مهم تلقی می‌شود  لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدانی که بتواند بهداشت و  ایمنی جامعه  را دربر  داشته باشد ضروری بنظر می‌رسد. هدف: این تحقیق جهت بررسی اثر آنتی اکسیدانی و آنتی رادیکالی عصاره‌های الکلی و آبی برگ انگور در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. روش کار: گیاه برگ انگور با استفاده از حلال‌های آب مقطر، اتانول و متانول عصاره گیری شد و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی با  استفاده از  روش‌های DPPH و  بتاکاروتن لینولئیک اسید محاسبه شد و میزان ترکیبات فنولی تام و فلاوونوئید تام هم در مورد همه ی عصاره‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میزان IC50 در آزمون DPPH به ترتیب در عصاره‌های آبی ، اتانولی و متانولی (µg/ml 714/0±90/71 ، 481/0±66/46 و 318/0±38/37) و % مهار رادیکال آزاد  در آزمون بتاکاروتن لینولئیک اسید به ترتیب (84/1±51/86 ، 30/1±08/97و  27/1±20/88) بود و    مقادیر BHT در  آزمون DPPH برابر با µg/ml 000/0±58/13 و در آزمون لینولئیک اسید 62/0±56/94 بود. ترکیبات فنولی کل (mg/g 39/1±02/158 ، 55/1±60/ 201و 26/2±19/180) و ترکیبات فلاوونوئید کل (mg/g 64/1±16/37 ، 83/0±74/ 54 و 18/0±07/46) محاسبه شد. همانطور که مشاهده می‌شود در همه ی آزمون‌ها  به ترتیب عصاره  اتانولی و  بعد  عصاره متانولی و آبی بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجه‌گیری‌نهایی: به نظر می‌رسد که عصاره اتانولی برگ انگور می‌تواند به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی و ارزان قیمت در صنعت غذایی مورد توجه قرار گیرد %U https://jvr.ut.ac.ir/article_67958_b40ac76f48dbba7b4ad4169f031bca93.pdf