%0 Journal Article %T بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ‌کرده‌های بسته‌بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن‌ها %J مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) %I دانشگاه تهران %Z 2008-2525 %A جبلی جوان, اشکان %A استاجی, حمید %A رضایی, نجمه %A شمشادی, غزل %A بیرگانی فرهانی, صغری %A کنعانی, منصوره %D 2019 %\ 12/22/2019 %V 74 %N 4 %P 464-473 %! بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخ‌کرده‌های بسته‌بندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آن‌ها %K استافیلوکوکوس اورئوس %K بتالاکتاماز %K عصاره %K فلفل قرمز %K پیاز قرمز %K گوشت چرخ کرده %R 10.22059/jvr.2018.256753.2790 %X زمینۀ مطالعه: : یکی از مهم­ترین میکروارگانیسم­های بیماری­زا در فرآورده­های گوشتی به ویژه آن‌هایی که طی تولید مکررا با دست تماس دارند، استافیلوکوکوس اورئوس می­ باشد. برای درمان اغلب عفونت­های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس از داروهای بتالاکتام به خصوص نسل­های جدید سفالوسپورین­ها استفاده می­ شود، اما تولید آنزیم بتالاکتاماز توسط برخی از سویه­ ها موجب ناموفق بودن درمان عفونت­ های وابسته به این ارگانیسم شده است. هدف: تحقیق حاضر با هدف ارزیابی میزان آلودگی و مقایسه اثر ضد میکروبی عصاره­های متانولی فلفل­ قرمز و پیاز­قرمز بر استافیلوکوکوس اورئوس­های واجد ژن بتالاکتاماز جدا شده از گوشت چرخ­ کرده در شهر سمنان انجام شد. روش‌کار: بدین منظور نمونه­برداری از 30 مرکز توزیع و عرضه گوشت بسته­بندی شده در شهر سمنان تحت شرایط بهداشتی انجام شد و تمام نمونه­ها از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز مورد آزمایش جداسازی با روش­های بیوشیمیایی و تایید مولکولی با تست PCR قرار گرفتند. همچنین اثر ضد باکتریایی عصاره‌های فلفل­قرمز و پیاز­قرمز بر جدایه­های مذکور با تست­های حداقل اثر مهاری (MIC)، حداقل اثر کشندگی (MBC)، انتشار چاهک و منحنی رشد باکتری ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که 20 درصد نمونه­ها آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز بودند. عصاره ­های فلفل­قرمز و پیاز­قرمز اثر ضد باکتریایی خوبی را بر ضد این جدایه­ ها نشان دادند و در تمام تست­ها عصاره فلفل­قرمز نسبت به پیاز­قرمز موثرتر بود. نتیجه‌گیری نهایی: با اثبات اثر ضد میکروبی قوی­تر فلفل­ قرمز توصیه می­ شود در غذاهایی مانند انواع کباب که از گوشت چرخ ­کرده تهیه می­شوند حتما در کنار پیاز از فلفل نیز به میزان مناسب استفاده شود. %U https://jvr.ut.ac.ir/article_74111_2c55e8efff2c487abca311c2e49d6b0f.pdf