TY - JOUR ID - 11802 TI - ارزیابی تاثیر دما و ترکیبات محیط کشت بر تولید آنتی ژن کاتالاز در قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - محمدی, شهلا رودبار AU - حسینی, دکتر احمد زواران AU - خسروی, دکتر علیرضا AU - اصلانی, دکتر جعفر AD - Y1 - 2004 PY - 2004 VL - 59 IS - 1 SP - EP - KW - آسپرژیلوس فومیگاتوس KW - تخلیص KW - دما KW - کاتالاز KW - محیط کشت DO - N2 - هدف : بررسی چند عامل بر میزان تولید آنتی ژن کاتالاز از قارچ اسپرژیلوس فومیگاتوس. طرح : مداخله‌ای. روش : از چهار محیط کشت که به لحاظ نوع و مقدار قند و سایر ترکیبات تشکیل دهنده محیط با یکدیگر متفاوت بودند در دو دمای 28 درجه سانتیگراد و 37 درجه سانتیگراد استفاده گردید. همچنین از دو ایزوله بیماریزای انسانی و حیوانی جهت کشت انبوه قارچ استفاده شد. میسلیوم‌های قارچی پس از 96 ساعت از سطح محیط کشت فیلتر شده سپس با بافر شکننده خرد شده و با دور g150000 سانتریفوژ گردیدند. مایع رویی حاصل به عنوان عصاره محلول در آب محسوب می‌شود که از آن جهت تخلیص انتی ژنی استفاده گردید. میزان پروتئین عصاره‌های محلول در آب توسط روش برادفورد سنجش شد سپس الکتروفورز و رنگ آمیزی اختصاصی با فروسپاتید پتاسیم انجام گرفت. عصاره‌های محلول در آب بر روی ستون مبادله یونی آنبونیک و کاتیونیک قرار گرفتند. جذب نوری خروجیهای ستون و همچنین مقدار پروتئین آنها سنجش شد. خروجیهای ستون کاتیونیک مورد الکتروفورز SDS-PAGE قرار گرفته و الگوی الکتروفورزی انها با یکدیگر مقایسه شد. نتایج عصاره‌های محلول در حاصل از محیطهای چهارگانه دارای mg/ml 1/0+3/1 پروتئین در محیط‌های CDA , S و مقدار پروتئین mg/ml 1/0+1/1 در محیطهای AMM , VED بود عصاره‌های محلول در آب حاصل از محیط CDA و S پس از قرار گرفتن بر روی ستون تعویض یونی باندهای قویتری نسبت به سایر خروجیهای ستون از دیگر محیطهای کشت داشتند. مقدار پروتئین عصاره محلول در اب و همچنین مقدار پروتئین خروجیهای ستون تعویض پولی تحت تاثیر سویه قارچی و دما نبوده و در حالیکه ترکیب محیط کشت بر مقدار پروتئین و تراکم باند موثر بود. نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد. دما و سویه تاثیری در الگوی الکتروفورزی و مقدار پروتئین عصاره‌های محلول در آب نداشت در حالیکه ترکیب محیط کشت در مقدار پروتئین و تولید آنتی ژن موثر است. UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_11802.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_11802_5d5a4cedaf65d0a3eb44f53cc7ae11cd.pdf ER -