TY - JOUR ID - 11901 TI - مطالعه تاثیر روغنهای فرار برخی گیاهان (پونه، نعناع، ترخان، زیره و آویشن) بر روی باکتریهای E.coli و S.aureus در محیط کشت مایع JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - بنیادیان, دکتر مجتبی AU - کریم, دکتر گیتی AD - Y1 - 2003 PY - 2003 VL - 57 IS - 4 SP - EP - KW - آویشن KW - اشریشیا کلی KW - پونه KW - ترخان KW - روغنهای فرار KW - زیره KW - ستافیلوکوک آرئوس KW - نعناع DO - N2 - هدف: تعیین حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده روغنهای فرار گیاهان مورد استفاده برای باکتریهای E.coli و S.aureus طرح: مطالعه مداخله ای و به دست آوردن غلظتهای موثر روغنهای فرار گیاهان مواد: روغنهای فرار گیاهان پونه (Mentha pullegium) نعناع (Mentha piperita) ترخان (Artemisia dracunculus) زیره ساه (carumcarvi) و آویشن (Thymus volgaris) باکتری Ecolo k12 (تهیه شده از دپارتمان میکروبیولوژی دانشگاه بریستول - انگلستان) باکتری s.aureus (تهیه شده از مؤسسه رازی 1907 RTCC) محیط کشت آبگوشت مغذی و آگار مغذی ساخت مرگ روش : 1- ایجاد غلظتهای مختلف روغنهای فرار گیاهان در محیط آبگوشت مغذی . 2- تلقیح 106باکتری در هر میلی متر محیط 3- گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتیگراد برای مدت 24 ساعت 4- مشاهده لوله های محیط کشت از نظر رشد باکتری 5- کشت از لوله بر روی محیط آگار مغذی 6- بررسی پلیتها پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه از نظر کلنی باکتری نتایج: نتایج این مطالعه نشانگر این بود که بیشترین تاثیر را روغنهای فرار آویشن بر روی این دو باکتری داراست . به طوری که حداقل غلظت مهار کننده عصادره این گیاه برای باکتریهای E.coli و S.aureus به ترتیب برابر 4 و 5 درصد بود. روغنهای فرار گیاهان نعناع ، پونه و زیره تاثیر متوسطی بر روی باکتریهای مورد مطالعه از خود نشان دادند. نتیجه گیری : براساس نتایج به دست آمده روغنهای فرار گیاهان مورد استفاده اثر ضد میکروبی قابل قبولی ازخود نشان دادند. بنابراین امکان اینکه بتوان از آنها به عنوان یک نگهدارنده و یک طعم دهنده طبیعی در مواد غذایی استفاده کرد وجود خواهد داشت. UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_11901.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_11901_b405edc90b45f1f91444a03e9f6944ae.pdf ER -