TY - JOUR ID - 11916 TI - بررسی اثرات استفاده از سه نوع پروبیوتیک تجاری در جیره غذایی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - صانعی, دکتر مهرداد مدیر AU - کیایی, دکتر سید محمدمهدی AU - پیغمبری, دکتر سید مصطفی AU - امام, دکتر گیتا AD - Y1 - 2003 PY - 2003 VL - 58 IS - 3 SP - EP - KW - ازده تولید KW - پروبیوتیک KW - جوجه گوشتی DO - N2 - هدف : بررسی تاثیر افزودن سه نوع پروبیوتیک تجاری به خورک بر بازده تولید جوجه‌های گوشتی. طرح : طرح آماری کاملا تصادفی. حیوانات: هفتصد و بیست قطعه جوجه یکروزه گوشتی جنس نر از سویه تجاری Ross 208. روش : در این آزمایش تجربی از چهار گروه استفاده گردید که هر گروه شامل شش زیر گروه 30 قطعه‌ای بود. جوجه‌های یک گروه به عنوان شاهد جیره غذایی پایه ذرت – سویا را دریافت کردند. برای تغذیه جوجه‌ها در سه گروه دیگر از جیره‌های غذایی پایه که به ترتیب سه نوع پروبیوتیک B , A و C به آنها اضافه شده بود، استفاده گردید. وزن بدن، مقدار مصرف غذا، ضریب تبدیل غذایی، و میزان تلفات در سنین 21، 42 و 49 روزگی تعیین گردیدند. تجزیه و تحلیل آماری : برای تعیین اثر استفاده از پروبیوتیک‌ها در خوراک بر عملکرد تولید، از آزمون تجزیه واریانس استفاده شد. در موارد مشاهده اختلاف معنی‌دار، از آزمون Tukey برای مشخص نمودن اختلاف بین گروه‌ها استفاده شد. نتایج : افزودن پروبیوتیک‌های C ,A به غذا سبب افزایش معنی‌دار وزن بدن در گروه‌های تیمار شده در مقایسه با گکروه شاهد مشاهده نگردید. با این حال استفاده از پروبیوتیک‌ها همراه با غذا موجب افزایش نسبی وزن بدن شد. به کارگیری هر سه نوع پروبیوتیک تجاری مورد بررسی در جیره‌های غذایی موجب کاهش معنی‌دار ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد تا سن 21 روزگی گردید (P UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_11916.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_11916_357825817f16dca03ce4c87b0b21978c.pdf ER -