TY - JOUR ID - 17373 TI - تاثیر میزان اسیدیته، چربی و ماده خشک بدون چربی شیر بر مقاومت لیستر یا مونوسیتوژنز 4b در برابر امواج مایکروویو JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - فیروزی, رویا AU - شکرفروش, سید شهرام AU - نیری, بهار AD - Y1 - 2005 PY - 2005 VL - 60 IS - 2 SP - EP - KW - اسیدیته شیر KW - چربی شیر KW - لیستر یامونوسیتوژنز KW - مایکروویو DO - N2 - هدف : تاکنون نقش میزان ترکیب اصلی شیر بر مقاومت لیستر یامونوسیتوژنز در برابر امواج مایکروویو مشخص نشده است. با توجه به استفاده روزافزون از اجاقهای میکروویو خانگی برای سالم سازی شیر، در تحقیق حاضر اثر مقادیر مختلف اسیدیته، چربی و ماده خشک بدون چربی شیر بر بقای بیوتیپ 4b این باکتری در برابر امواج مایکروویوبررسی شده است. طرح : مطالعه تجربی . روش : در این تحقیق حدود 10×5/1 واحد تشکیل دهنده کلنی در میلی لیتر باکتری به نمونه‌های شیر حاوی مقادیر مختلف ماده خشک بدون چربی (5/7 و 5/8 درصد)، چربی (5/2، 0/3 و 5/3 درصد) و اسیدیته (6/1، 7/1 و 8/1 گرم در لیتر) اضافه شده و نمونه‌ها در حجم‌های 50 میلی لیتری در زمانهای صفر، 10، 20، 23، 26، 29، 32، 35 و 40 ثانیه در معرض امواج مایکروویو قرار گرفتند. بلافاصله پس از پرتودهی، از نمونه‌ها رقت‌های متوالی تهیه و تعداد باکتری‌های زنده با روش شمارش صفحه‌ای استاندارد در محیط آگار اختصاصی لیستر یا شمارش گردید. تجزیه و تحلیل آماری : تاثیر مقادیر مختلف ماده خشک بدون چربی، چربی و اسیدیته شیر بر بقای باکتری در براب امواج مایکروویو بوسیله آزمون آماری ANOVA Repeated Measures و آزمون تعقیبی Duncan مقایسه شد. نتایج : تعداد باکتری در مدت 35 ثانیه و کمتر از حدود 10×5/1 واحد تشکیل دهنده کلنی در میلی لیتر به صفر کاهش یافت. تاثیر مدت زمان پرتودهی در سیر نزولی تعداد باکتری معنی‌دار بود (P UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_17373.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_17373_a1624fed8bdfa1d87b87eecd78776362.pdf ER -