TY - JOUR ID - 19065 TI - ارزیابی کمی و کیفی آلودگی لاشه‌های طیور کشتارگاه‌های صنعتی استان تهران به سالمونلا JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - شهرکی, سیاوش نیازی AU - رکنی, نوردهر AU - رضویلر, ودود AU - باهنر, علیرضا AU - آخوندزاده, افشین AD - Y1 - 2008 PY - 2008 VL - 62 IS - 4 SP - EP - KW - سالمونلا KW - کشتارگاه KW - لاشه طیور KW - شمارش KW - استان تهران DO - N2 - ‌چکیده لاشه طیورگوشتی به عنوان یک منبع مهم آلودگی به باکتری سالمونلا مطرح می‌باشد و تعیین فراوانی و میزان آلودگی باکتری در این فرآورده، معیاری برای ارزیابی وضعیت بهداشتی کشتارگاه وتعیین مخاطرات بهداشتی گوشت مرغ برای مصرف کنندگان محسوب می‌شود. در این مطالعه، با روش کشت مرسوم، وجود آلودگی به باکتری سالمونلادر لاشه‌های طیور کشتارگاه‌های استان تهران مشخص و به روش‌ MPNسه لوله‌ای تعداد باکتری در لاشه‌های مثبت شمارش شد. در31درصد لاشه ها، آلودگی منفی ودر69 درصد مثبت تعیین شد، براساس شاخص تعداد باکتری در لاشه میانگین تعداد، در62/73 درصد لاشه‌های مثبت 50/49، در 48/16 درصد 5/279، در60/7 درصد 2605 و در30/2درصد بیش از3300 باکتری تعیین گردید. بر پایه شاخص تعداد باکتری سالمونلا درگرم وسانتیمتر مربع مساحت لاشه، در42/93 درصد، میانگین تعداد باکتری در گرم و در سانتیمتر مربع به ‌تر تیب 054/0و 047/0، در38/4 درصد 69/1 و 41/1 و در20/2 درصد70/1 و50/1 تعیین شد.آنالیز آماری یافته‌های بدست آمده و محاسبه نسبت و میانگین نشان دادکه میانگین تعداد باکتری بر پایه شاخص‌های مختلف در لاشه‌های آلوده خیلی زیاد نیست، لیکن فراوانی آلودگی زیاد است.‌ ‌ واژه‌های کلیدی: سالمونلا، کشتارگاه، لاشه طیور، شمارش، استان تهران.‌ UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_19065.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_19065_4cbd96d395972849f9db8e1d1e020c10.pdf ER -