TY - JOUR ID - 19068 TI - ‌اثر مصرف مخمر بر فرانسجه‌های تخمیر، جمعیت میکروبی شکمبه و عملکرد گوساله‌های پرواری JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - رضایی, مرتضی AU - رضاییان, محمد AU - میرهادی, سیداحمد AU - مرادی, محمد AD - Y1 - 2008 PY - 2008 VL - 62 IS - 4 SP - EP - KW - گوساله‌های پرواری KW - ساکارومیسس سرویسیه KW - تخمیر شکمبه‌ای KW - تک یاخته DO - N2 - ‌چکیده به منظور بررسی آثار مصرف مخمر ساکارومیسس سرویسیه ( سویه47‌ S.C) همراه با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف کنسانتره بر فراسنجه‌های تخمیر، جمعیت میکروبی شکمبه و عملکرد گوساله های پرواری از 36‌ راCس گوساله در هلشتاین با میانگین وزن اولیه (54/5،‌‌)9/175 کیلوگرم در قالب طرح فاکتوریل 3‌*2‌ استفاده شد. دامهای مورد مطالعه به شش گروه مساوی تقسیم و هر گروه با یکی از جیره‌های غذایی حاوی 60‌ ، 70‌ و 80 ‌ درصد کنسانتره بدون مخمر و یا با مخمر (5/2‌ گرم مخمر به ازای هر 100‌ کیلوگرم وزن زنده) تغذیه شدند. افزایش وزن و سرعت رشد گوساله‌ها طی 150‌ روز دوره آزمایش ، ثبت و در پایان دوره پرواربندی در زمانهای صفر ، 3‌ و6‌ ساعت بعد از مصرف خوراک صبحگاهی با استفاده از لوله مری از محتویات شکمبه آنها نمونه برداری شد. فراسنجه های تخمیر نمونه‌ها شامل اسیدیته، اسیدهای چرب فرار، ازت آمونیاکی و جمعیت میکروبی مایع شکمبه ، تعداد کل باکتری‌ها ، باکتری‌های سلولولایتیک، باکتری‌های مصرف کننده لاکتات و کل تک یاخته ها اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری داده‌های حاصله با استفاده از طرح کاملا تصادفی برای فراسنجه‌های تخمیر، جمعیت میکروبی و در مورد عملکرد پروار پس از تصحیح وزن اولیه دامها با تجزیه کوواریانس انجام شد. مصرف مخمر سبب افزایش اسیدیته مایع شکمبه در حیوانات تغذیه شده با 80‌ درصد کنسانتره شد (05/0‌p UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_19068.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_19068_aab497224794f0983260340d2061c00a.pdf ER -