TY - JOUR ID - 21059 TI - مطالعه رشد باکتری Staphylococcus aureus در فیله‌های ماهی کپور نقره‌ای فرآوری شده با نمک و نیسین JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - چوبکار, نسرین AU - آخوند زاده بستی, افشین AU - سلطانی, مهدی AU - ساری, عباسعلی AU - ملکشاهی, علی AU - نعمتی, غزال AU - پرتوی, راضیه AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 65 IS - 3 SP - EP - KW - فیله‌ی کپور نقره‌ای KW - نمک KW - نیسین. DO - N2 - امروزه تقاضا برای استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی از جمله باکتریوسین‌ها جهت کنترل میکروارگانیسم‌های با منشأ مواد غذایی در فراورده‌های دریایی رو به افزایش است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ضد میکروبی نیسین بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فیله‌ی کپور نقره‌ای شور سبک و سنگیـن (4 و 8 درصـد نمـک) صـورت گـرفت. اثر غلظت‌های مختلف نیسین (0، 15/0، 25/0، 75/0 و 5/1 میکروگرم بر میلی‌لیتر) بر رفتار رشد استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط نامناسب یخچالی ‌(10 درجه سانتیگراد) از طریق سنجش میزان رشد باکتری در فیله ماهی شور بررسی شد. نتایج نشان داد که تأثیر غلظت‌های مورد استفاده از نیسین در جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در هر دو نوع ماهی شور سبک و سنگین نسبت به گروه کنترل معنی‌دار بوده است‌)05/0(p UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_21059.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_21059_d95a601dad7f90a11f9bda3f49348b4d.pdf ER -