TY - JOUR ID - 21721 TI - تأثیر سطوح مختلف نوکلئوتید جیره بر فعالیت تنظیم اسمزی زواید باب‌المعدی بچه ماهی آزاد خزر ‌(Salmo trutta caspius(‌ JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - خدابنده, صابر AU - خدابنده, صابر AU - عابدیان, عبدالمحمد AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 65 IS - 4 SP - EP - KW - آزاد ماهی دریای خزر‌ KW - تنظیم اسمزی. KW - زواید باب‌المعدی KW - نوکلئوتید جیره DO - N2 - نوکلئوتید ها از جمله ترکیبات داخل سلولی محسوب می شوند و نقش کلیدی در تنظیم تمام پروسه های بیولوژیک دارند. ‌تأثیر نوکلئوتید افزودنی جیره در 3 سطح صفر(گروه کنترل)، 25/0 و 5/0 درصد(گروه تیمار)، بر فعالیت زواید باب المعدی(ساک‌های پیلوریک) در تنظیم اسمزی بچه ماهی آزاد دریای خزر ‌(Salmo trutta caspius)‌ بود. بدین منظور ماهیان با وزن متوسط 12 گرم (35 قطعه در سه تکرار برای هر تیمار) برای به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. در پایان دوره¹ پرورش تعداد 12 قطعه بچه ماهی از هر تیمار با میانگین وزن 26 گرم به شوری 18 گرم در لیتر معرفی گردید. پس از 72 ساعت جهت بررسی حضور و میزان فعالیت ایمنیایی آنزیم K+-ATPase، Na+‌، به روش بافت‌شناسی و ایمونوهیستوشیمی، از هر تیمار تعداد 4 قـطعـه مـاهـی صیـد و در محلـول بـوئـن بـه مـدت 24 ساعت فیکس گردیدند و در ادامه مراحل قالب‌گیری و برش انجام شد. مکان‌یابی ایمنیایی (‌(Immunolocalization ‌ آنزیم K+-ATPase، Na+‌ نشان داد که این آنزیم در انترسیت‌های زواید باب‌المعدی حضور داشته و میزان این آنزیم در نمونه‌های جیره» غذایی نوکلئوتید 5/0 درصد افزایش معنی‌داری (05/0 UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_21721.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_21721_17135d363190f1de7153395512196806.pdf ER -