TY - JOUR ID - 24086 TI - اثر ال- کارنیتین و پودر چربی گیاهی بر کیفیت اسپرم خروس‌ها و ‌باروری و جوجه درآوری مرغ‌های مادر گوشتی‌ JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - گلزار ادبی, شهرام AU - رحیمی, شعبان AU - کمالی, محمد علی AU - کریمی ترشیزی, محمد امیر AD - گروه پرورش و مدیریت طیور، دانشگاه تربیت مدرس تهران AD - ‌موسسه تحقیقات علوم دامی کشور Y1 - 2007 PY - 2007 VL - 62 IS - 2 SP - 107 EP - 114 KW - اسپرم KW - ال-کارنیتین KW - باروری KW - جوجه درآوری KW - کیفیت اسپرم DO - N2 - به منظور ‌ بررسی اثر دو سطح ال-کارنیتین‌‌‌(60 و 50‌ پی.پی.ام به ترتیب در مرغ و خروس)، چربی (5/1‌ درصد) و لیزین و متیونین (3/0 ‌ درصد) جیره بر کیفیت اسپرم، باروری و جوجه درآوری آزمایشی با استفاده از گله مادر در سن 29‌ هفتگی انجام شد. کارنیتین باعث افزایش باروری نسبت به گروه شاهد شد(05/0.)p< خصوصیات تخم مرغ تحت تاثیر جیره قرار نگرفت(05/0.)p> درصد تولید تخم مرغ در هفته‌های پنجم و ششم آزمایش در گروه‌های تغذیه شده با ال–کارنیتین بالاتر از سایر گروه‌ها بود(01/0.)p< خصوصیات مربوط به اسپرم در گروه تغذیه شده با ال–کارنیتین بهبود یافت(01/0.)p< به طور کلی از این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که مصرف ال–کارنیتین در جیره گله مادر گوشتی سبب افزایش میزان باروری، درصد جوجه آوری و کیفیت اسپرم می‌گردد.به طور کلی از این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که مصرف ال–کارنیتین در جیره گله مادر گوشتی سبب افزایش میزان باروری، درصد جوجه آوری و کیفیت اسپرم می‌گردد. UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_24086.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_24086_d0002f58f7aedc2e8ead8018ad85bc68.pdf ER -