TY - JOUR ID - 28396 TI - تاثیر اسانس آویشن شیرازی و درجه حرارت نگهداری بر باسیلوس سرئوس ATCC11778 در سوپ جو تجارتی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - اسکندانی, مجید علیپور AU - میثاقی, علی AU - بستی, افشین آخوندزاده AU - صالحی, تقی زهرایی AU - بکایی, سعید AU - نوری, نگین AD - Y1 - 2009 PY - 2009 VL - 64 IS - 1 SP - EP - KW - اسانس آویشن شیرازی KW - باسیلوس سرئوس KW - سوپ جو تجارتی. DO - N2 - ‌چکیده توجه و علاقه فزاینده به جایگزینی نگهدارنده‌های شیمایی باانواع طبیعی منجر به انجام مطالعات زیادی بر روی اسانس‌ها وعصارههای گیاهی شده است. در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی شامل (صفر، 005/0، 015/0، 03/0 درصد) روی باکتری باسیلوس سرئوس ATCC11778 در سوپ جو تجارتی در چهار دمای نگهداری 8 و10 و15 و 25 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز مورد مطالعه قرار گرفته است. آنالیز یافته‌ها از طریق آزمون دو طرفه ANOVA نشان داد که تاثیر غلظتهای مختلف اسانس بر میزان رشد باکتری از نظر آماری معنی‌دار (01/0p UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_28396.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_28396_76e650a30ac18ee0a7cbdb1756a4d1e4.pdf ER -