TY - JOUR ID - 28400 TI - مطالعه اثرات سطوح مختلف جو بدون پوشینه بر فلورمیکروبی روده‌های کور ‌جوجه‌های گوشتی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - شریفی, سید داود AU - برین, عباس AU - فر, اکبر یعقوب AU - شریعتمداری, فرید AD - Y1 - 2009 PY - 2009 VL - 64 IS - 1 SP - EP - KW - ‌فلورمیکروبی‌ KW - جوجه‌های گوشتی KW - روده‌های کور KW - جو بدون پوشینه DO - N2 - ‌چکیده جو بدون پوشینه حاوی مقادیر بیشتری از پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای محلول در مقایسه با جو معمولی است. سطوح بالای پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای محلول در جیره طیور، اثرات ضد تغذیه‌ای دارد و فلور میکروبی مجرای گوارش نقش زیادی در بروز خصوصیات ضد تغذیه‌ای این ترکیبات ایفاء می‌نماید. لذا ‌ این تحقیق به منظور بررسی تغییرات جمعیت گونه‌های باکتریایی موجود در روده‌های کور جوجه‌های گوشتی در اثر تغذیه جیره‌های حاوی سطوح مختلف جو بدون پوشینه انجام گرفت. تعداد240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه از سویه آربورایکرز به طور تصادفی درچهارگروه 60 قطعه‌ای و با سه تکرار (20 قطعه جوجه در هر تکرار) داخل پن‌های آزمایشی توزیع گردیدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره‌هایی با سطوح صفر، 10، 20 و 30 درصد جو بدون پوشینه بود. سطوح مختلف جو بدون پوشینه درجیره در دوره آغازین بر کل جمعیت باکتریایی و همچنین جمعیت گونه‌های اشریشیاکلی، لاکتوباسیل‌‌ها و کلستریدیوم‌ها‌ ‌در روده‌‌های کور معنی‌داری نبود ولی جمعیت لاکتوباسیل‌های موجود در روده‌‌های کور جوجه‌های گوشتی در سن 49 روزگی، با افزایش سطح جو بدون پوشینه درجیره افزایش یافت (05/0‌p UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_28400.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_28400_429b46db251617b178a6ba03cd0a1fca.pdf ER -