TY - JOUR ID - 28509 TI - تأثیر توازن الکترولیت‌ها و پروتئین‌های جیره غذایی‌بر عملکرد تولید و خصوصیات لاشه جوجه‌‌های‌گوشتی تحت تنش گرمائی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - صفامهر, علیرضا AU - نریمانی, محمد AU - نوبخت, علی AD - گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 67 IS - 3 SP - 297 EP - 306 KW - الکترولیت KW - پروتئین KW - تنش گرمائی KW - جوجه‌‌های‌گوشتی KW - عملکرد DO - 10.22059/jvr.2012.28509 N2 - زمینه مطالعه:‌ ‌تغییر سطوح پروتئین و تعادل الکترولیت جیره می‌تواند در بهبود عملکرد جوجه‌های تحت تنش گرمایی مفید واقع شود. هدف:‌ ‌این مطالعه به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین و توازن الکترولیت در جیره‌‌جوجه‌‌های‌گوشتی تحت تنش گرمایی بر عملکرد تولید و صفات لاشه انجام شد. روش کار:‌ ‌486 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) به روش فاکتوریل 3‌×‌3 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار برای هر تیمار به مدت 42 روز مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور 9 جیره بر اساس توصیه انجمن تحقیقات ملی NRC(‌) تهیه شد که حاوی سه سطح پروتئین (100، 90 و 80% ، و سه سطح الکترولیت ‌‌(DCAB)‌ به میزان meq/kg 200، 260 و 320‌بود. پرندگان روزانه 8 ساعت از ساعت 10 صبح تا 18 عصر تحت تنش گرمایی (‌C؛‌3±34) قرار گرفتند. نتایج:‌ ‌جیره غذایی حاوی DCAB، meq/kg260 ‌‌موجب افزایش وزن بیشتری نسبت به سایر گروه‌ها در دوره‌هـای آزمـایشی (آغازین، رشد و کل دوره) شد (05/0‌p UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_28509.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_28509_000b2599bb83b095db0d5e82cc68f69c.pdf ER -