TY - JOUR ID - 52279 TI - ارزیابی اثر عسل بر روی قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی موش BALB/c علیه آسپرجیلوس فومیگاتوس JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - نیک آیین, دنیا AU - عرفان‌منش, احمد AU - قربانی چوبقلو, حسن AU - شکری, حجت اله AU - طوطیان, زهرا AU - باقری, هادی AU - خسروی, علیرضا AD - گروه میکروبیولوژی کاربردی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران؛ مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران AD - گروه فرآورده‌های بیولوژیک دامی، جهاددانشگاهی واحد تهران، تهران– ایران AD - مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران AD - گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فن آوری‌های نوین آمل، آمل– ایران AD - گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران AD - گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران– ایران Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 69 IS - 4 SP - 379 EP - 384 KW - آسپرجیلوس فومیگاتوس KW - عسل KW - ماکروفاژ KW - قدرت کشندگی ماکروفاژ KW - نیتریک اکساید DO - 10.22059/jvr.2014.52279 N2 - زمینـه مـطـالعه: ‌عسل یک ترکیب قندی فوق اشباع دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی می‌باشد. از آنجایی که در سال‌های اخیر بیماریهای قارچی و  نیز مقاومت دارویی افزایش داشته است استفاده از ترکیبات طبیعی با خاصیت تحریک سیستم ایمنی می‌تواند مفید واقع شود. هدف:‌ هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سه نوع عسل ایرانی بر قدرت کشندگی و تولید نیتریک اکساید توسط ماکروفاژهای صفاقی در موش ‌BALB/c‌ بود. روش کار:‌ ‌در این مطالعه سه نوع عسل از مناطق مختلف ایران تهیه گردید و در یک دوره 10 روزه به موش خورانده شد. بعد از آن موش‌ها یوتانایز گردیده و ماکروفاژهای صفاقی آنها کشت داده شد. روی این سلول‌ها آزمایش قدرت کشندگی و سنجش تولید نیتریک اکساید انجام گردید. نتایج:‌ ‌این مطالعه نشان داد که عسل قدرت کشندگی ماکروفاژها را افزایش می‌دهد و این افزایش در مقایسه با گروه کنترل معنی‌دار بود (05/0p<‌.) در مورد تولید نیتریک اکساید، نسبت به گروه کنترل در گروه تیمار شده با عسل مناطق شمالی و مرکزی کاهش و در گروه تیمار شده با عسل جنوبی و مخلوط افزایش  مشاهده گردید (05/0p<‌.) در هیچ یک از گروه‌ها تحریک ماکروفاژها با لیپوپلی ساکارید ‌(LPS)‌ افزایش معنی‌داری را در تولید نیتریک اکساید نشان نداد (05/0p<‌.) نتیجه گیری نهایی: عسل دارای خاصیت ضد التهابی بوده و علاوه بر این، می‌تواند با افزایش قدرت کشندگی ماکروفاژها، توانایی آنها را در حذف کنیدی آسپرجیلوس فومیگاتوس‌ ‌افزایش دهد.     UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_52279.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_52279_578e74b18972cc946bd03d920575f40d.pdf ER -