TY - JOUR ID - 75396 TI - بکارگیری تکنیک نوین ترکیب PCR کمی با پروپیدیوم مونوآزید جهت شمارش استافیلوکوکوس اورئوس انتروتوکسیژنیک در محصولات خامه‌ای قنادی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - عزیزخانی, مریم AU - توریان, فهیمه AD - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فن آوری‌های نوین آمل، آمل، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 75 IS - 1 SP - 57 EP - 64 KW - استافیلوکوکوس اورئوس KW - پروپیدیوم مونوآزید KW - واکنش زنجیره‌ای پلیمراز KW - محصولات قنادی KW - مسمومیت DO - 10.22059/jvr.2018.244760.2721 N2 - زمینۀ مطالعه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن­های مهم انسانی است که عامل بروز عفونت بوده و نیز با تولید انواع مختلف انتروتوکسین­ها موجب مسمومیت­های غذایی می­گردد. استفاده از روش­های معمول کشت جهت شمارش استافیلوکوکوس اورئوس دارای محدودیت­هایی مانند مدت زمان طولانی برای رشد باکتری و فقدان حساسیت و دقت لازم در مورد سلول­های زنده غیر­قابل کشت می­باشد. هدف: هدف از انجام این پژوهش جستجو و شمارش استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین­های A-E در محصولات خامه­ای قنادی با استفاده از روش  PCR زمان واقعی در ترکیب با پروپیدیوم مونوآزید (PMA) جهت تفکیک سلول­های زنده از مرده بود. روش‌کار: تعداد 100 نمونه شیرینی خامه­ای به مدت 2 ماه و به صورت تصادفی از کارگاه­های قنادی شهر آمل تهیه شد. پس از تهیه رقت از نمونه، پلت­های باکتریایی جداسازی و قبل از استخراجDNA ، با PMA تیمار شدند. PCR زمان واقعی جهت شمارش کل سلول­های استافیلوکوکوس اورئوس و نیز سویه­های انتروتوکسیژنیک آن با استفاده از پرایمرهای اختصاصی انجام شد. نتایج: نتایج شمارش کشت معمولی به نتایج PMA-qPCR بسیار نزدیک بود (05/0