TY - JOUR ID - 79888 TI - شناسایی سالمونلاهای جداشده از گاوداری‌های شیری استان تهران و البرز با استفاده از روش‌های کلاسیک و مولکولی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - غفاری, هادی AU - زهرایی صالحی, تقی AU - موسی خانی, فرهاد AD - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران AD - گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 75 IS - 4 SP - 529 EP - 536 KW - سالمونلا KW - گوساله KW - PCR KW - سروتایپینگ KW - پودر گوشت DO - 10.22059/jvr.2020.232882.2626 N2 - زمینۀ مطالعه: سالمونلا در گاوداری‌های با تراکم بالا بومی می‌شود و سالمونلوز عامل مرگ و میر در گوساله‌ها می‌باشد. شیوع بیماری و تلفات  معمولاً ناشی از اشتباهات مدیریتی و عوامل استرس‌زای محیطی است که باعث تضعیف سیستم ایمنی و در معرض قرار گرفتن میزبان به پاتوژن می‌شود. هدف: در این مطالعه از روش PCR برای شناسایی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس، دابلین و سرووار‌های دیگر در نمونه‌های اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداری‌های شیری استان تهران و البرز استفاده شد. مشاهدات بعدی نشان داد که سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا اینفنتیس ارتباط نزدیکی با پودر گوشت مرغی آلوده که در جیره غذایی استفاده شده دارد. روش‌کار: 41 نمونه جدا شده از اسهال گوساله و جنین سقط شده در گاوداری‌های استان تهران و البرز پس از تایید با آزمایش‌های بیوشیمیایی، برای سروتایپینگ با آنتی سرم‌های پلی والان و منو والان مورد آزمایش قرار گرفتندDNA . باکتری‌ها با روش جوشاندن استخراج شد و حضور ژن‌های اختصاصی سالمونلا انتریتیدیس، اینفنتیس و دابلین با پرایمرهای اختصاصی ردیابی شد. نتایج: تمام نمونه‌ها درآزمایش PCR مثبت بودند. 32 نمونه سالمونلا انتریتیدیس (04/78 درصد)، 4 نمونه سالمونلا اینفنتیس (77/9 درصد) و پنج نمونه سالمونلا دابلین(19/12 درصد) شناسایی شدند. نتیجه‌گیری نهایی: با توجه به نتایج به نظر می‌رسد PCR می‌تواند به عنوان یک روش جایگزین به جای روش‌های بیوشیمیایی و سرولوژیکی گران قیمت و وقت گیر برای شناسایی سرووار‌های سالمونلا باشد. جداسازی سالمونلا انتریتیدیسکه معمولاً ازطیور جدا می‌شود، ممکن است به دلیل استفاده از پودر گوشت مرغی درجیره غذایی گاوداری‌ها باشد. UR - https://jvr.ut.ac.ir/article_79888.html L1 - https://jvr.ut.ac.ir/article_79888_38ea0b94ab6250995e42c4c5b9932748.pdf ER -