TY - JOUR ID - 84655 TI - مطالعه اثر اسانس آویشن شیرازی بر زمان نگهداری سوسیس تازه بوقلمون با بسته بندی معمولی در دمای یخچالی JO - مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) JA - JVR LA - fa SN - 2008-2525 AU - فیاض فر, سمیرا AU - خنجری, علی AU - گندمی نصرآبادی, حسن AU - آخوندزاده بستی, افشین AU - غلامی, فاطمه AU - مقیمی, نجمه AD - گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - اداره کل دامپزشکی استان البرز، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 76 IS - 3 SP - 323 EP - 333 KW - اسانس KW - آویشن شیرازی KW - بسته بندی معمولی KW - زمان نگهداری KW - سوسیس تازه DO - 10.22059/jvr.2021.316282.3127 N2 - زمینۀ مطالعه: سوسیسهای تازه بدلیل عدم استفاده از نگهدارندههای شیمیایی جزء فسادپذیرترین فراوردههای گوشتی طبقه بندی میشود.هدف: افزایش زمان نگهداری یخچالی سوسیس تازه بوقلمون با استفاده از اسانس آویشن شیرازی با بسته بندی معمولی بود.روشکار: در مطالعه حاضر نمونههای سوسیس تازه تهیه شده از گوشت بوقلمون حاوی درصدهای مختلف اسانس آویشن شیرازی (0، 05/0، 1/0 و 2/0 درصد) تهیه شد و به مدت 17 روز در دمای یخچالی نگهداری شدند. سپس در 6 فاصله زمانی (روزهای 0 ،2 ،4 ،6 ،10 و 17) از نظر ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج: بر اساس نتایج مطالعه با افزودن اسانس آویشن شیرازی به سوسیسهای تازه بوقلمون میزان شمارش میکروبی در تیمارهای حاوی غلظتهای بالای اسانس (1/0 و 2/0 درصد) بهصورت معنیداری با گروه کنترل تفاوت داشت. میزان بازهای ازته فرار در ابتدای مطالعه 14 میلیگرم /100 گرم بود و بعد از 6 روز در گروه کنترل به 10/32 میلیگرم/100 گرم رسید در حالیکه در نمونههای تیمار شده تا روز 10 کمتر از 25 میلیگرم / 100 گرم بود. همچنین در پایان مطالعه میزان تیوباربیتوریک اسید (TBARS) در گروه کنترل به 48/1 میلیگرم مالون دی آلدهید / کیلوگرم رسید، در حالیکه این میزان برای گروههای تیمار شده با اسانس آویشن شیرازی کمتر از 78/0 میلیگرم مالون دی آلدهید/ کیلوگرم بود. نتایج مطالعه حاضر بیانگر این بود که افزودن اسانس اثر غیر معنیداری (05/0