بررسی اثر مصرف اتانول و پست بیوتیک بدست آمده از مخمر ساکارومایسس بولاردی روی میزان تغییرات وزن و کلسترول خون در موش صحرایی: یک مطالعه حیوانی

نوع مقاله : فارماکولوژی و سم شناسی

نویسندگان

1 گروه علوم زیستی مقایسه ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

2 گروه علوم زیستی مقایسه ای، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

3 دانشگاه علوم پزشکی البرز

چکیده

زمینه مطالعه: مصرف اتانول به عنوان یک عامل استرس‌زای متابولیک می‌تواند منجر به افزایش سطح کلسترول خون و تغییرات وزن شود. از سوی دیگر، پست‌بیوتیک‌ها، محصولات متابولیکی حاصل از فرآیند تخمیر توسط میکروارگانیسم‌ها مانند مخمر ساکارومایسس بولاردی، به دلیل خواص تعدیل‌کنندگی سیستم ایمنی و متابولیک مورد توجه قرار گرفته‌اند. امروزه یکی از راهکارهای نوین کاهش اثرات سمی و جانبی مواد شیمیایی و برخی داروها، استفاده از پروبیوتیک‌ها و پست بیوتیک‌ها می‌باشد.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات مصرف اتانول و پست‌بیوتیک حاصل از ساکارومایسس بولاردی بر تغییرات وزن و سطح کلسترول خون در موش‌های صحرایی می باشد.
روش کار: در این مطالعه 24 سر موش صحرایی نر به چهار گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه پست‌بیوتیک، گروه اتانول و گروه ترکیبی (اتانول و پست‌بیوتیک). در این مطالعه میزان تغییرات وزن و کلسترول خون درطی مدت 40 روز و در هر هفته از نگهداری موش ها در چهار گروه اندازه گیری و ثبت گردید. برای اندازه‌گیری سطح کلسترول خون از روش آنزیماتیک رنگ‌سنجی استفاده شد.
نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادند که گروه دریافت کننده اتانول همراه با پست بیوتیک سطح کلسترول خون پایینتری نسبت به سایر گروهها داشت و گروه دریافت کننده اتانول بالاترین سطح کلسترول را داشت (002/0=P). همچنین در بررسی تغییرات وزن در گروه های مورد مطالعه، کاهش وزن معناداری در گروه‌های دریافت‌کننده پست‌بیوتیک مشاهده گردید (001/0>P).
نتیجه گیری نهایی: این یافته‌ها نشان می‌دهد که پست‌بیوتیک‌ها علاوه بر اینکه خود باعث کاهش کلسترول خون و کاهش وزن می شوند، می‌توانند اثرات منفی ناشی از مصرف اتانول بر وزن و سطح کلسترول خون را نیز تعدیل کنند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Investigating the effect of ethanol consumption and postbiotics obtained from Saccharomyces boulardii yeast on changes in weight and blood cholesterol in rats: An animal study

نویسندگان [English]

  • Raham Armand 1
  • Jamileh Salar Amoli 2
  • Hadi Pourjafar 3
1 Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
2 Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
3 Dietary Supplements and Probiotic Research Center, Alborz University of Medical Sciences
چکیده [English]

BACKGROUND: Ethanol consumption as a metabolic stressor can lead to increased blood cholesterol levels and weight changes. On the other hand, postbiotics, metabolic products obtained from the fermentation process by microorganisms such as the yeast Saccharomyces boulardii, have attracted attention due to their immune and metabolic modulating properties. Today, one of the newest solutions to reduce the toxic and side effects of chemicals and some drugs is the use of probiotics and postbiotics.
OBJECTIVES: This study was designed to investigate the effects of ethanol consumption and postbiotics obtained from Saccharomyces boulardii on weight changes and blood cholesterol levels in rats.
METHODS: 24 male rats were divided into four groups of six: control group, postbiotic group, ethanol group, and combined group (ethanol and postbiotic). In this study, weight and blood cholesterol changes were measured and recorded over 40 days, and rats were kept in the four groups every week. An enzymatic colorimetric method was used to measure blood cholesterol levels.
RESULTS: The results showed that ethanol consumption significantly increased blood cholesterol levels (P=0.002), while postbiotic consumption alone or in combination with ethanol decreased cholesterol levels. Also, significant weight loss was observed in the postbiotic receiving groups compared with the control group (P<0.001).
CONCLUSIONS: In conclusion, these findings indicate that postbiotics, in addition to reducing blood cholesterol and weight loss, can also modulate the negative effects of ethanol consumption on weight and blood cholesterol levels. However, to prove the definitive effects of postbiotics on weight loss and blood cholesterol reduction, as well as their ability to modulate the negative effects of ethanol, additional studies and clinical trials are needed.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Blood cholesterol
  • Ethanol
  • Postbiotic
  • Weight loss
  • Yeast Saccharomyces boulardii