راهنمای تهیه و ارسال نوشتار به مجله تحقیقات دامپزشکی
«مجله دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران» از شماره 1 دوره 62 سال 1386 به «مجله تحقیقات دامپزشکی »، »Journal of Veterinary Research«، با اختصار (J.Vet.Res" (JVR" تغییر نام یافت.
هدف مجله تحقیقات دامپزشکی انتشار نتیجه پژوهشها و تجربه علمی پایه و کـاربـردی در زمینـههـای مختلـف علوم دامپزشکی است. در این راستا نوشتارهای پـژوهشی، تحلیلی، گزارشهای درمانگاهی و آزمایشگاهی و یادداشتهای کوتاه علمی و نقد کتب علمی در تمام زمینههای علوم دامپزشکی و تخصصی وابسته که همزمان بهنشریههای دیگر ارسال نشده باشند، برای درج در مجله قبول و پس از داوری و تصویب هیئت تحریریه بهچاپ میرسند. نوشتارهای ارسالی نباید قبلاً در هیچ مجلهای بهچاپ رسیده باشند. چاپ نوشتارها و نگارههای منتشر شده توسط مجلـه تحقیقـات دامپزشکی بدون ذکر مأخذ درمجلههای دیگر ممنوع میباشد. نوشتارها باید دارای خلاصه فارسی و انگلیسی مشتمل بر هدف، ماهیت و چگونگی پژوهش، نکتههای مهم و نتیجه و بحث باشند، مقالات بهترتیب وصول و تصویب چاپ خواهند شد. مجله تحقیقات دامپزشکی به دو زبان فارسی وانگلیسی سالانه دریک دوره و در6-4 شماره منتشرمیشود.
شرایط ارسال نوشتارها
نـوشـتـارهـا و مقالات باید به صورت On-line از طریق سامانه نشریات الـکـتـرونیک دانشگاه تهران به آدرس اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir ارسال شوند و از ارسال مقالات به آدرس پستی مجله خودداری شود. مقاله بایستی در برنامه 2007-2003 Word تایپ شده باشد، عکسها و نمودارهای به کار رفته به صورت جداگانه در قالب فایل TIFF یا JPEG ارسال گردد. لطفاً در هنگام اسکن تصاویر dpi حداقل300 باشد.
قبولی نوشتارها برای چاپ باهیأت تحریریه مجله است که پس از داوری توسط سایر همکاران واجد صلاحیت اعلام خواهد شد. کلیه مکاتبات جهت اعمال هر گونه تـغـیـیـر صـرفاً با نویسنده مسئول به عمل خواهد آمد. صحت نوشتارهای علمی با نویسنده یا نویسندگان است. نوشتارها باید در ابعاد 4A با رعایت فاصله 2 سانتیمتر از هر طرف تایپ شده باشند. تعداد جداول واشکال (اعم از تصاویر یا نگارهها و غیره) بهحداقل میزان در نظر گرفته شود. نگارهها و تصاویر بایستی بهصورت فایل مجزا با پسوند JPEG و یا TIFF ارسال شوند. چاپ تصاویر و نگارههای رنگی براساس تصمیم ویراستاران مجله و پرداخت هزینههای اضـافـی مـربـوط بـهچـاپ صـفـحـات رنـگـی علاوه بر هزینه معمول Reprint مقاله بهصورت سیاه و سفید خواهد بود. شماره نگارهها و تصاویر، به ترتیبی که درمتن به آن اشاره میشود برای هر مورد در زیر آن نوشته شود. زیرنویس تصاویر و نگارهها باید درصفحه جداگانه بهترتیب و حتیالامکان بهصورت خلاصه و کوتاه ولی کاملاً گویا باشد.
در نوشتارهای ارسالی لازم است واژههای کلیدی مربوط به متن و عنوان مقاله بلافاصله بعد از خلاصه فارسی و بین 3 تا 5 کلمه ذکر شوند.
1– نوشتارهای پژوهشی:
نـوشـتـار بایستی شامل: عنوان، نام نویسنده یا نویسندگان، خلاصه، مقدمه، مواد و روش کار، نتیجه، بحث و منابع مورد استفاده باشد. نوشتارهای پژوهشی نباید حداکثر از15 صفحه مجله (با احتساب منابع) تجاوز نماید. در مواردی که لازم است هـمـکاری و کمکهای افراد دیگر یادآوری شده و از آنها سپاسگزاری گردد، بعد از بحث دربخش تشکرو قدردانی بهطور مختصر به آن اشاره گردد.
1-1 عنوان: عنوان نوشتارها باید کوتاه، گویا و بیانگر محتویات نوشتارباشد. نام و نـام خانوادگی و نام موسسه وابسته در زیر عنوان در صفحه اول قید شود. عنوان مقـاله باید در صفحهای جداگانه که صفحه اول نوشتارشمارهگذاری میشود تایپ گردد. همچنین هر مقاله بایستی دارای یک short running title (عنوان کوتاه) بـاشد. تعداد حروف عنوان کوتاه مقاله نبایستی از 50 حرف بیشتر باشد. بهمنظور حفظ جنبـههـای حقـوقـی مرتبط با چاپ مقاله درمجله تحقیقات دامپزشکی، در مقالاتی که نویسندگان آن بیش ازیک نفر میباشد ذکر نام نویسنده مسئول همراه با آدرس تمـاس، تلفـن ثابت، فکـس و E-mail بـهمنـظـورمکـاتبـات بعدی ضروری است. مکـاتبـات مـربـوط بـه کلیه مراحل پذیرش تا چاپ مقاله با نویسنده مسؤول انجام خواهد شد.
2-1 خلاصه: خلاصه نوشتارشرح مختصر و جامعی ازمحتویات نوشتار است. ایـن بخـش مـیباید بهتنهایی بیانگر کارهای انجام شده و نتایج بهدست آمده باشد بهطوری که خواننده مجبور نشود برای درک مطلب بهمتن مراجعه نماید. خلاصه فارسی و خلاصه انگلیسی باید براساس الگوی ذکر شده در دوره 67 شماره 1 (سال 1391) به بعد بصورت ساختاری (واجد قسمتهای: زمینه مطالعه، هدف، روش کار، نتـایـج و نتیجـهگیـری نهایی) در خلاصه فارسی و Conclusions, Results, Methods, Objectives, Backgrounds در خلاصه انگلیسی تنظیم شود. در ضمن خلاصه های فارسی و انگلیسی نباید از 300 کلمه تجاوز نماید. در پایان صفحه مربوط به خلاصه مقاله واژههای کلیدی (حداکثر 5 کلمه) نوشته شود. بهتر است واژههای کلیدی تا حد امکان متفاوت از کلمات بکار رفته در عنوان مقاله باشند.
3-1 مقدمه: این بخش ارایه کننده مسئله مورد پژوهش و منظور پژوهشگر از کار پژوهشی و یا گزارش آن است. بدین منظور در مقدمه باید زمینههای قبلی پژوهش بهطور مختصر بیان شده و ارتباط آن با موضوع نوشتار بیان گردد و درپایان بهانگیزه کار انجام شده اشاره شود.
4-1 مواد و روش کار: در بخش مواد وروش کار باید تعداد و نوع حیوانات، مواد، لوازم و دستگاههایی که اختصاصاً برای کارپژوهشی بهکار رفته است نام برده شده از ذکرمواد و لوازم عمومی آزمایشگاهی خودداری گردد. در مورد دستگاههاو لوازم اختصاصی لازم اسـت نـام کـارخـانه سازنده و شماره مدل دستگاه نیز نام برده شود. روش کار میباید طـوری ارایـه گـردد کـه امکان انجام مجدد آن توسط پژوهشگران دیگر میسر بوده و بهطور خلاصه بیانگر چگونگی و روند کار انجام شده باشد. در این بخش لازم است از ذکر روشهایی که قبلا انجام شده و در نشریههای دیگر چاپ شده است خودداری نموده و تنها بهذکر منبع مورد نظر اکتفا شود. در مورد کارهای آماری روشهای بهکار گرفته شده باید بهشیوه قابل درک و با استناد بهمأخذ معتبر تذکر داده شود.
5-1 نتـایـج: نتـایـج بـهدسـت آمـده از یـک کـار پـژوهشی در این بخش نگاشته میشود. دادهها و نتایج بهدست آمده باید بهگونهای منطقی و مفید که روشنگر بحث و نتیجهگیری باشد ارایه گردد و بدین منظور میتواند همراه با جدول، نمودار، نگاره و تصویر باشد. در این مورد باید دقت کافی بهعمل آید که برای بیان یک منظور فقط از یکی از آنها برای مثال نمودار یا جدول استفاده شود نه از هر دو. در ضمن جهت ارائه جداول توجه شود که جداول فاقد خطوط افقی باشند لطفاً برای طراحی جداول به یکی از مقالات شماره 1 دوره 67 سال 1391 رجوع شود.
6-1-بحث: دراین بخش نتایج بهدست آمده مورد بحث وتفسیر قرار میگیرند و شـرح و بسط داده مـیشـوند. همچنین حاصل کار پژوهشی در مقایسه باکارسایر پژوهشگران مورد بحث و توجه قرار میگیرد. درکل بهمواردی که بهحل مسئله مورد پژوهش کمک کرده و نتیجهگیری از آن حاصل شده است اشاره گردد. در آخر قسمت بحث نیز در یک پاراگراف نتیجه گیری نهایی بصورت کاملاً واضح بیان شود.
7-1-تشکر و قدردانی: دراین بخش نویسنده راهنمایی و کمکهای دیگران رایادآوری کرده و بهطورخلاصه از آنها سپاسگزاری مینماید.
8-1-منابع مورد استفاده: تمام منابع مورد استفاده در متن باید در فهرست متن بـه آنهـا اشـاره شده باشد. متن نوشتارهایی که به آن استناد میشود درصورتی که بهوسیله یک نفر نوشته شده باشد نام خانوادگی نویسنده به زبان انگلیسی و به شکل Smith درسال1997 نگاشته شود. درصورتی که نویسندگان نوشتار دو نفر باشند نام هردو به صورت فوق نوشته میشود. مقالههایی که بیش از دو نویسنده داشته باشند، ذکرمنبع بدین صورت خواهد بود Smith و همکاران در سال1997. درپایان هرپاراگراف در صورت ضرورت میتوان به شماره مأخذ اشاره نمود. مقالات منتشر نشده، کنگره، کنفرانس، سایت و سخنرانی بهعنوان رفرانس قابل پذیرش نیستند. تمام منابع مورد استفاده باید به زبان انگلیسی نوشته شود که لیست منابع باید در صفحهای جداگانه که شماره ترتیب آن بعداز صفحات بحث، شمارهگذاری میشود تایپ گردد. باید توجه داشت که در فهرست منابع نام خانوادگی تمام نویسندگان همراه با حرف یا حروف اول نام آنهابرده شود. فهرست منابع میباید برحسب حروف الفبایی نام نویسنده اول تنظیم شده وبه ترتیب شمارهگذاری گردد. تمامی رفرانسها بایستی به زبان انگلیسی نوشته شوند. بنابراین لازم است رفرانسهای فارسی به انگلیسی ترجمه شوند. پس از اسامی نویسندگان سال انتشار، عنوان، مشخصات مجله (شامل خلاصه نام مجله وصفحه) به ترتیب تایپ میگردد. درمورد خلاصه نام مجله به نوشتارهای مجله مربوطه ویا World List of Scientific Periodicals مراجعه شود. تز، پایان نامه، کنگره، کنفرانس، پروتکل، سایت در منابع قابل قبول نمی باشد.
مثال:
- Ghamsari, S. M., Dehghan, M. M., Raii Dahaghi, M., Nowrouzian, I. (2001) Clinical evaluation of two surgical treatmemt methods for exuberant granulation tissue of lower limb open wounds in horses. J. Vet. Res. 62: 1-9.
در مورد کتابها نام نویسندگان، سال انتشار، موضوع، چندمین چاپ، مکان و نام ناشر و صفحه میباید ذکرگردد.
Petrie, A., Waston, P. (1999) Statistic for Veterinary and Animal Sciences. Blackwell sciences Ltd. london, UK.
ویا درصورت رجوع به فصلی ازکتاب بهعنوان ماخذ:
Bergston, C. (1997) Infectious diseases of the digits. In: Lameness in Cattle. Greenough, P.R. and Weaver, A.D.(eds.). (3rd ed.) WB. Saunders Company. Philadelphia, USA. p. 89-99.
2- گزارش موردی و گزارشات درمانگاهی:
در این دست گزارشات نکات زیر در نظر گرفته شود:
1-2-عنوان:طبق بند1-1.
2-2- خلاصه فارسی و انگلیسی:بایستی شامل سابقه، یافته های بالینی، آزمایشات تشخیصی و ارزیابی نهایی باشد.
3-2- سابقه: شامل چگونگی گزارش بیماری مورد نظرو درصورت لزوم شامل منابعی ازگزارشهای قبلی باشد.
4-2- یافتههای بالینی: شامل تاریخ شروع بیماری، علائم بیماری و تمامی یافتههای بالینی مرتبط باشد.
3- آزمایشات تشخیصی: کلیه آزمایشات آزمایشگاهی انجام شده در جهت تایید تشخیص بیماری است.
4-ارزیابی نهایی: بیان استنتاجی در خصوص مورد گزارش شده است.
چنانچه مقاله خارج ازضوابط راهنمای تهیه نوشتارهای علمی مجله باشد قبل از ارائه به هیئت تحریریه و داوران به نویسنده مسئول جهت انجام اصلاحات عودت داده خواهد شد.