2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
3عضو هیئت علمی/ پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی مشهد
4گروه پژوهشی پزشکی و مولکولی، دانشکده کشاورزی جهاد دانشگاهی مشهد، ایران
5گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
6کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، شرکت ژرف اندیشان فاخر
چکیده
زمینه مطالعه: آفلاتوکسینها متابولیتهای ثانویه ناشی از رشد کپکها در خوراک دام میباشند. باکتریهای اسید لاکتیک میکروارگانیسمهایی میباشند که توانایی جذب آفلاتوکسینها را دارند. هدف: در این تحقیق تأثیر باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس گونه PTCC (1637) بر سمیت زدایی و جذب توکسین آفلاتوکسینB1 در شرایط in vitro (محیط شکمبه گاو) بررسی گردید. روش کار: به این منظور از باکتری مورد نظر تیمارهای مختلف (زنده، تیمار شده با اتوکلاو، تیمار شده با حرارت C° 100 و تیمار شده با اسید) تهیه شد و به محیط شکمبه گاو افزوده شد. سم آفلاتوکسینB1 در مقادیر مختلف (0، 5، 10 و 20) ppb نیز به محیط شکمبه افزوه شدند و در زمانهای یک و دو ساعت در دمای C° 37 اینکوباتور گذاری شدند. سپس میزان سم باقیمانده در محیط توسط روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که میکروارگانیسم یاد شده در حالت تیمار اتوکلاو شده بیشترین میزان حذف سم را دارد (05/0>p). همچنین با افزایش زمان اینکوباسیون میزان جذب سم به طور معنیداری (78%) افزایش یافته است (05/0>p) و با افزایش غلظت سم در محیط کشت توانایی باکتری در جذب سم افزایش مییابد. نتیجه گیری نهایی: به عنوان یک راهکار در صنعت خوراک دام استفاده از دیواره سلولی باکتری و یا ترکیبات آن میتواند برای کاهش سم آفلاتوکسینB1 مفید باشد.
2Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University, Mashhad, Mashhad, Iran
4Molecular Medicine Research Department, ACECR, Mashhad, Mashhad, Iran
چکیده [English]
BACKGROUND: Aflatoxins are secondary metabolites due to the growth of molds in animal feed. Lactic acid bacteria are microorganisms that can absorb aflatoxins. Objectives: the effect of the yeast Lactobacillus rhamnosus (PTCC 1637) on Aflatoxin B1 detoxification and absorption of toxin in in vitro (the cow rumen) was investigated. METHODS: For this purpose, the bacteria used in various treatments (live-treated, autoclave, heat-treated, treated with acid 100ºC) was prepared and added to the rumen of cattle. Aflatoxin B1 in different doses (0, 5, 10, 20) ppb in the rumen were added and at times one and two hours were incubated at 37°C. The amount of toxin residues was measured by ELISA using Europroxima kits. RESULTS: The results showed that microorganisms have been treated in an autoclave have the largest amount toxin removal (90.5 percent) (p<0.05). Also with increases the incubation time, the amount of toxin absorbed significantly (78%) increased (p<0.05) and with increasing concentrations of toxin in vitro the bacteria’s ability to absorb toxin increases. Conclusions: As a solution to the livestock feed industry bacterial cell wall or its compounds can be helpful in reducing Aflatoxin B1 toxin.