• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 72 (1396)
شماره شماره 3
پاییز 1396، صفحه 269-387
شماره شماره 2
تابستان 1396، صفحه 137-268
شماره شماره 1
بهار 1396، صفحه 1-136
دوره دوره 71 (1395)
دوره دوره 70 (1394)
دوره دوره 69 (1393)
دوره دوره 68 (1392)
دوره دوره 67 (1391)
دوره دوره 66 (1390)
دوره دوره 65 (1389)
دوره دوره 64 (1388)
دوره دوره 63 (1387)
دوره دوره 62 (1386)
دوره دوره 61 (1385)
دوره دوره 60 (1384)
دوره دوره 59 (1383)
دوره دوره 58 (1382)
دوره دوره 57 (1381)
دوره دوره 56 (1380)
دوره دوره 55 (1379)
دوره دوره 54 (1378)
دوره دوره 53 (1377)
دوره دوره 52 (1376)
دقیق کیا, حسین, الفتی کرجی, رستگار. (1396). تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 72(3), 375-382. doi: 10.22059/jvr.2017.15946.
حسین دقیق کیا; رستگار الفتی کرجی. "تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو". مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 72, 3, 1396, 375-382. doi: 10.22059/jvr.2017.15946.
دقیق کیا, حسین, الفتی کرجی, رستگار. (1396). 'تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو', مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 72(3), pp. 375-382. doi: 10.22059/jvr.2017.15946.
دقیق کیا, حسین, الفتی کرجی, رستگار. تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 1396; 72(3): 375-382. doi: 10.22059/jvr.2017.15946.

تأثیر سطوح مختلف آنتی اکسیدانهای گلوتاتیون احیا شده و سوپراکسید دیسموتاز بر روی برخی از ویژگیهای اسپرم پس از انجماد منی گاو

مقاله 15، دوره 72، شماره 3، پاییز 1396، صفحه 375-382  XML اصل مقاله (1602 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/jvr.2017.15946.
نویسندگان
حسین دقیق کیا ؛ رستگار الفتی کرجی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده
زمینه مطالعه: فرآیند انجماد منی با افزایش سطح انواع اکسیژن فعال نقش تعیین کننده‌ای بر روی اندامک‌های (غشاء سلولی، میتوکندری‌ها و DNA) سلولی اسپرم دارد. هدف: هدف از این مطالعه تعیین تأثیر افزودن سطوح مختلف آنتی‌اکسیدان‌های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون احیا شده (GSH) پیش از انجماد بر روی پارامترهای تحرک کل، تحرک پیش‌رونده، زنده‌مانی و پاسخ مثبت به محلول هیپواسموتیک (HOST) پس از انجماد اسپرم گاو بود. روش کار: در این مطالعه 4 راس گاو نر با سن 5-4 سال استفاده شده و 20 مرتبه اسپرم گیری (5 مرتبه برای هر راس گاو نر) انجام گرفت. آنتی اکسیدان‌های SOD بمیزان (IU/ml 100 و 150) و GSH بمیزان (mM 5/7 و 5) به رقیق کننده تریس-زرده تخم مرغ افزوده شدند. نمونه‌های منی رقیق شده همراه با آنتی اکسیدان‌های اضافه شده و یا بدون آن، بصورت دستی در پایوت‌ها پر شده و انتهای آزاد آن‌ها توسط دستگاه بسته شدند. سپس با استفاده از ازت مایع و توسط دستگاه نیمه اتوماتیک انجماد منی، نمونه‌های منی منجمد شدند. پس از یخ‌گشائی نمونه‌ها، پارامترهای تحرک کل، تحرک پیش‌رونده، زند‌مانی و پاسخ مثبت به تست HOST در ساعات صفر و 2 انکوباسیون تعیین شدند. نتایج: افزودن سطوح مختلف آنتی‌اکسیدان‌های SOD و GSH تفاوت معنی‌داری در هیچکدام از پارامترهای اسپرم بین تیمارها در ساعت اولیه انکوباسیون پس از یخ‌گشائی نشان نداد. در ساعت 2 انکوباسیون پس از یخ‌گشائی‌، نمونه‌های منی حاوی IU/ml 100، SOD، تحرک کل، زنده‌مانی و صلابت غشاء اسپرم بطور معنی‌داری بهبود یافت (05/0>p). همچنین در نمونه حاوی SOD ا (IU/ml 150) صلابت غشاء اسپرم حفظ گردید (05/0>p). در نمونه‌های منی حاوی mM 5  آنتی‌اکسیدان GSH، تحرک کل و صلابت غشاء اسپرم پس از یخ‌گشائی بطور قابل ملاحظه‌ای بهبود یافت (05/0>p). نتیجه گیری نهایی: این مطالعه نشان داد که با استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های SOD و GSH در رقیق‌کننده منی می‌توان کیفیت منی گاو را پس از یخ‌گشائی آن حفظ نمود.
کلیدواژه‌ها
انجماد منی؛ گلوتاتیون احیا شده؛ سوپر اکسید دیسموتاز؛ پارامترهای اسپرم
عنوان مقاله [English]
Effect of reduced glutathione and superoxide dismutase antioxidant levels on some of the characteristics of sperm after freezing bull semen
نویسندگان [English]
Hossein Daghigh Kia؛ Rasteghar Olfati Karaji
Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
چکیده [English]
BACKGROUND: Semen cryopreservation process with increased reactive oxygen species levels (ROS) plays a decisive role on the sperm cellular organelles (cell membrane, mitochondria and DNA). OBJECTIVES: The aim of this study was to determine the effects of adding different levels of superoxide dismutase (SOD) and reduced glutathione (GSH) antioxidants before freezing on motility, total progressive motility, viability and positive response to hypo-osmotic swelling test (HOST) parameters after Bull semen was frozen. METHODS:  In this study, four bulls aged 4-5 years were used and 20 times the semen collection (5 ejaculates per bull) was performed. SOD (100 and 150 IU/ml) and GSH (5 and 7.5 mM) antioxidants were added to Tris - egg yolk extender. Diluted semen samples with or without additives were manually filled with straw and the free end of the straws were sealed by sealing machines; then, semen were frozen by semi-automatic freezing machine, using liquid nitrogen. After thawing the samples, the total and progressive motility, sperm viability and positive response to the HOST parameters were determined at zero and 2 h of incubation. RESULTS: Adding SOD and GSH antioxidant levels did not reveal significant differences between treatments in any of the semen parameters in the initial hour of incubation after thawing. Two hours incubation of post-thawed semen samples containing SOD (100 IU/ml) significantly improved total motility, viability and membrane integrity of the sperm (p<0.05). Also, in samples containing SOD (150 IU/ml), sperm membrane integrity was maintained (p<0.05). In the semen samples with antioxidant GSH (5 mM), total motility and membrane integrity of the sperm are considerably improved after thawing (p<0.05). CONCLUSIONS: This study showed that using SOD and GSH antioxidants as freezing semen extender additives can  improve post-thawed bull semen quality.
کلیدواژه‌ها [English]
semen cryopreservation, reduced glutathione, superoxide dismutase, sperm parameters
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 29
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 38
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.